Τετάρτη 21 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Παρασκευή τραγουδάμε στην Πάτρα

Την Παρασκευή 23 Μάρτη, στην Πάτρα, στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος», στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συναυλία που αφιερώνει ο Θάνος Μικρούτσικος στα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Η τρίτη και τελευταία συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Απρίλη, στις 19.00, στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαί Ντε Σπόρ, με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης λεωφορεία θα δρομολογήσει η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Οποιος επιθυμεί, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο 24610-40217.

Στο Α' μέρος της συναυλίας, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη, θα παρουσιαστούν δύο ολοκληρωμένα έργα που έγραψε το 1976. Το πρώτο είναι η «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη». Ερμηνεύει ο Κώστας Θωμαΐδης. Το δεύτερο είναι η «Καντάτα για τη Μακρόνησο», σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Ερμηνεύουν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κ. Θωμαΐδης.

Στο Β' μέρος ο Θάνος Μικρούτσικος παίρνει τη θέση του στο πιάνο και παρέα με τον Μίλτο Πασχαλίδη, αλλά και τους Ρ. Αντωνοπούλου και Κ. Θωμαΐδη, παρουσιάζουν μια μουσική διαδρομή σε πολιτικά τραγούδια του συνθέτη από όλη την 50χρονη διαδρομή του, σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Αλκη Αλκαίου, Κώστα Τριπολίτη, Βολφ Μπίρμαν, Οδυσσέα Ιωάννου, Κώστα Λάχα, Φώντα Λάδη και Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή.

Ερμηνεύουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Μίλτος Πασχαλίδης.

Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις από τις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ