Τετάρτη 21 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΠΓΔΜ
Στα Σκόπια αύριο ο Ν. Κοτζιάς για τον επόμενο γύρο

Επισημοποιήθηκε το ταξίδι του Ελληνα ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά, στα Σκόπια, την Πέμπτη και την Παρασκευή, για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας, στην προσπάθεια επίτευξης μιας συμφωνίας για το ονοματολογικό, που θα ανοίξει δρόμο για την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ. Η μετάβαση του Ν. Κοτζιά και της ελληνικής αποστολής θα πραγματοποιηθεί αεροπορικώς προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων, μετά την αλλαγή του προηγούμενου ονόματός του, «Μ. Αλέξανδρος».

Παραπέρα, την Παρασκευή 30/3, ο ΥΠΕΞ θα συναντηθεί στη Βιέννη με τον ομόλογό του, Ν. Ντιμιτρόφ, παρουσία του προσωπικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μ. Νίμιτς.

Χτες, πάντως, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζ. Ζάεφ δήλωσε ότι η χώρα του έστειλε τις δικές της προτάσεις στην Αθήνα, σε απάντηση του σχεδίου συμφωνίας που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση. Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Ν. Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι υπάρχουν διαφορές στις θέσεις των δύο χωρών, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν σκοπός είναι να βρεθεί μία βιώσιμη και αξιοπρεπής λύση για την υπέρβαση της διαφοράς σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, η οποία θα περιέχει σαφή διαχωρισμό μεταξύ της χώρας μας, της "Μακεδονίας" και της περιοχής της ελληνικής Μακεδονίας, τότε αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί», ανέφερε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ