Τρίτη 9 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Δραματικές εξελίξεις στον πλανήτη

«Το ΔΗΚΚΙ είναι αντίθετο με τον πόλεμο, άρα και με αυτόν που κήρυξαν οι ΗΠΑ κατά του Αφγανιστάν, γιατί η βία φέρνει βία και η τρομοκρατία φέρνει τρομοκρατία», δήλωσε ο πρόεδρός του Δ. Τσοβόλας.

Συγκεκριμένα σε χτεσινή δήλωσή του ο Δ. Τσοβόλας ανέφερε: «Δυστυχώς, η ηγεσία των ΗΠΑ, για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, επέλεξε τον ανορθόδοξο και επικίνδυνο δρόμο της στρατιωτικής επέμβασης και όχι τον ειρηνικό και πολιτικό δρόμο της επίλυσης των περιφερειακών ανοιχτών θεμάτων (Παλαιστινιακό, Κυπριακό, Κουρδικό κλπ.) με τρόπο δίκαιο. Η αλαζονεία της ηγεσίας κυρίως των ΗΠΑ και της Βρετανίας θα οδηγήσει τον πλανήτη σε δραματικές εξελίξεις, που τελικά θύματα και πάλι θα είναι αθώοι άνθρωποι, το διεθνές δίκαιο και η δημοκρατία».

Υποψιαζόμαστε, δήλωσε σ' άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ «ότι οι ηγεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας, στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας, προωθούν τα γεωστρατηγικά και πολιτικά τους σχέδια, για την επιβολή με τη βία της βάρβαρης "νέας τάξης πραγμάτων", που εξυπηρετεί τα σχέδιά τους, αλλά και τα σχέδια των πολυεθνικών εταιριών σε βάρος των λαών και έξω από το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ