Σάββατο 24 Μάρτη 2018 - Κυριακή 25 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Τη Δευτέρα η απόφαση για ενδεχόμενη φυλάκιση Λούλα

Τη Δευτέρα, δικαστήριο στο Σάο Πάολο θα αποφανθεί αν ο πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (2003 - 2010) θα οδηγηθεί στη φυλακή εξαιτίας της καταδίκης του για υπόθεση διαφθοράς και τις άλλες κατηγορίες για παρόμοιες υποθέσεις που τον βαρύνουν. Οπως σημειώνουν τοπικά ΜΜΕ, αν απορριφθεί ομόφωνα η έφεση των δικηγόρων του Λούλα θα συλληφθεί και θα πρέπει να εκτίσει τη 12ετή ποινή φυλάκισης που του έχει επιβληθεί. Εάν η απόφαση δεν είναι ομόφωνη, ο ανώτατος δικαστής, Σέρτζιο Μόρο, θα αποφασίσει μέσα στις επόμενες δέκα μέρες.

Ο πρώην Πρόεδρος και ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Εργασίας καταδικάστηκε για παθητική διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σε μια υπόθεση που αφορούσε στην ανακαίνιση βίλας του, με μίζες από εταιρεία που επιδίωκε να εξασφαλίσει κρατικές συμβάσεις. Η υπόθεση συνδέεται και με την έρευνα για τις υπεξαιρέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών από τη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου «Petrobras». Οι δικηγόροι του Λούλα επιχειρηματολογούν ότι δεν πρέπει να φυλακιστεί, καθώς ακόμη δεν έχει εκδικαστεί η έφεσή του.

Ο Λούλα δεν έχει κρύψει τις φιλοδοξίες του να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για την Προεδρία στις προσεχείς εκλογές, τον Οκτώβρη, αξιοποιώντας και τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια, που προκαλεί η πολιτική του νεοφιλελεύθερου Μισέλ Τεμέρ, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση της Ντίλμα Ρουσέφ (διάδοχος του Λούλα), που την ανέτρεψε αποχωρώντας από τον κυβερνητικό συνασπισμό το Μάη του 2016.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ