Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ανοίγει η αυλαία των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με σύνθημα δανεισμένο από τον Μ. Θερβάντες «Τρέλα δεν είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας... Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!», ξεκινούν το ταξίδι τους για φέτος τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που θα απλωθούν σε όλη τη χώρα με πολλές δεκάδες εκδηλώσεις, αλλά και με πλούσια δραστηριότητα προετοιμασίας.

Την αυλαία ανοίγουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Μενίδι, όπου το Μαθητικό Φεστιβάλ γίνεται σήμερα, από τις 7.30 μ.μ., στο δημαρχείο Αχαρνών. Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι ομάδες που συμμετείχαν στο αθλητικό τουρνουά μπάσκετ που είχε προηγηθεί, θα παρουσιαστεί θεατρικό σκετς αφιερωμένο στον Νίκο Μπελογιάννη, θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Φώτη Ανδρικόπουλο.

Ακολουθούν αύριο, Σάββατο, άλλα πέντε Μαθητικά Φεστιβάλ σε Καισαριανή, Ηλιούπολη, Μπραχάμι, Νίκαια και Πέραμα.

Στην Καισαριανή, το μαθητικό ραντεβού έχει οριστεί για τις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Π. Μακρή. Παιχνίδια, βράβευση των ομάδων που είχαν συμμετάσχει σε αθλητικό τουρνουά, χορευτικό, συζήτηση ενάντια στον πόλεμο και συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Στην Ηλιούπολη, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην κεντρική πλατεία από τις 6 μ.μ., με τουρνουά πινγκ πονγκ, συζήτηση και άλλες δράσεις ενάντια στον πόλεμο, θεατρικό σκετς, χορούς και συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων.

Στο Μπραχάμι, οι εκδηλώσεις γίνονται στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, από τις 6.30 μ.μ., και θα περιλαμβάνουν παιχνίδια, βιντεοπροβολή, συζήτηση για την ανάγκη αλλαγής του κόσμου, επιδείξεις παραδοσιακών χορών και συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων.

Περιήγηση στα τσιμέντα της Χαλκίδας για μαθητές ΕΠΑΛ διοργανώνεται την Τρίτη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Φεστιβάλ
Περιήγηση στα τσιμέντα της Χαλκίδας για μαθητές ΕΠΑΛ διοργανώνεται την Τρίτη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Φεστιβάλ
Αντίστοιχα, στο Πέραμα, το ραντεβού είναι στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων, με θεατρικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια της ΚΝΕ, βιντεοπροβολή, συναυλίες, παιχνίδια, ενώ στο χώρο θα συγκεντρώνεται και γραφική ύλη για τους πρόσφυγες μαθητές.

Στη Νίκαια, το Φεστιβάλ γίνεται στην πλατεία Σπάθα (Κουμπάκη) και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θεατρικό από μαθητές του Κορυδαλλού, συζήτηση για το διαδίκτυο, αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη, παρουσίαση μαθητικών εργασιών για την Παλαιστίνη, συζήτηση με πρόσφυγες από τη Συρία και συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων.

Ολα τα Φεστιβάλ πλαισιώνονται με εκθέσεις, βιβλιοπωλεία, θεματικά περίπτερα, επιτραπέζια παιχνίδια, χώρους γκράφιτι και άλλες δημιουργικές γωνιές.

Παράλληλα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα έχουν μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας των Μαθητικών Φεστιβάλ και σε αυτό το πνεύμα προετοιμάζονται και οι Οργανώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, που την Κυριακή 1 Απρίλη οργανώνουν στα γήπεδα Τριανδρίας τουρνουά ποδοσφαίρου για μαθητές Γυμνασίου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Φεστιβάλ επίσης, η Μαθητική ΟΒ Χαλκίδας της ΚΝΕ οργανώνει για τους μαθητές των ΕΠΑΛ περιήγηση την Τρίτη 3 Απρίλη, στο τσιμεντάδικο της Χαλκίδας, να δουν από κοντά και να μάθουν «ποιοι και πώς λειτουργούν τις μηχανές». Το ραντεβού για την επίσκεψη είναι στις 11 π.μ. στο 2ο ΕΠΑΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ