Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Αντίποινα που αφορούν 128 αμερικανικά προϊόντα

ΠΕΚΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Νέο επεισόδιο προστέθηκε χτες στον «εμπορικό πόλεμο» που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές προϊόντων από διάφορες χώρες. Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν την επιβολή δασμών από 15 έως 25% σε 128 αμερικανικά προϊόντα που εξάγονται στην Κίνα, ως απάντηση στους πρόσφατους δασμούς που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Μεταξύ των αμερικανικών προϊόντων που υπόκεινται στους δασμούς του 15% είναι 120 είδη, μεταξύ των οποίων κρασί, μήλα, αιθανόλη, φρούτα, ατσάλινοι σωλήνες. Στους δασμούς ύψους 25% συμπεριλαμβάνονται άλλα οκτώ είδη, μεταξύ των οποίων κατεψυγμένο χοιρινό κρέας.

Η αναμενόμενη αυτή εξέλιξη δεν προκάλεσε άμεσα την αντίδραση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, καθώς οι δασμοί που επέβαλαν οι κινεζικές αρχές αφορούν μόλις το 1% των αμερικανικών προϊόντων που εισάγονται στην Κίνα. Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπορ Ρος, απείλησε με νέους αμερικανικούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα για «παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ