Τετάρτη 4 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Τελικά... φινάλε για Γκαρθία - Ολυμπιακό

Παρά τις αρχικές φήμες για το αντίθετο, οι σαρωτικές αλλαγές στον Ολυμπιακό παρέσυραν και τον Οσκαρ Γκαρθία, που από χτες αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Αυτό γνωστοποιήθηκε με επίσημη δήλωση του Ισπανού στο σάιτ του συλλόγου, στην οποία αναφέρεται ότι η λήξη της συνεργασίας αποφασίστηκε από τον ίδιο, με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου, προκειμένου να δοθεί χρόνος για καλύτερη προετοιμασία ενόψει της νέας χρονιάς. Σημειώνεται πως οι πληροφορίες ήθελαν τον Γκαρθία, που ήρθε το Δεκέμβρη αντικαθιστώντας τον Τάκη Λεμονή, να μην συνεχίζει όπως και να 'χει μετά το καλοκαίρι, πληρώνοντας το «μάρμαρο» για την πορεία της ομάδας στον β' γύρο. Τελευταία, μάλιστα, είχε ενταθεί η φημολογία για τον πιθανό αντικαταστάτη του. Προς το παρόν αυτός θα είναι ο Χρήστος Κόντης, με βοηθό τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Θυμίζουμε ότι στις αρχές της βδομάδας γνωστοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Β. Μαρινάκη, ότι η ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν θα στελεχωθεί με αρκετούς παίκτες από την Κ20 και θα λυθεί πρόωρα η συνεργασία με κάποιους από τους νυν παίκτες της πρώτης ομάδας.

Εκτακτο ΔΣ για αλλαγές στην αδειοδότηση

Εκτακτο ΔΣ για την Τετάρτη 11 Απρίλη προγραμμάτισε η Super League, με θέμα την αλλαγή του κανονισμού για αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού για ΠΑΕ οι οποίες δεν εξασφαλίζουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Οπως ανακοινώθηκε, αυτό έγινε έπειτα από σχετικό αίτημα των ΑΕΚ, Κέρκυρας, Απόλλωνα Σμύρνης, Ατρόμητου, Παναθηναϊκού και Λαμίας. Τυπικά αρμόδια να αποφασίσει για το θέμα είναι η ΕΠΟ, αλλά οι πληροφορίες θέλουν μια πιθανή συναίνεση των ΠΑΕ να ανοίγει το δρόμο. Πάντως, σε αντίστοιχο ΔΣ πριν από λίγες μέρες, η ΑΕΚ είχε καταθέσει παρόμοιο αίτημα, το οποίο είχε απορριφθεί από την πλειοψηφία των ΠΑΕ. Σημειώνεται πως για τις αδειοδοτήσεις δόθηκε πρόσφατα το «πράσινο φως» από την UEFA για 15ήμερη παράταση στην καταληκτική ημερομηνία (από 31 Μάρτη πήγε 16 Απρίλη), εξέλιξη βολική για όσες ΠΑΕ αντιμετωπίζουν προβλήματα, μεταξύ των οποίων είναι και ο Παναθηναϊκός.

Σήμερα το ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης

Η εκκρεμότητα για την 25η αγωνιστική της Super League κλείνει σήμερα στα Γιάννενα, όπου ο ΠΑΣ φιλοξενεί τον Απόλλωνα Σμύρνης (19.30 - Novasports 2). Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί τη Δευτέρα 12 Μάρτη, αλλά μεσολάβησε η απόφαση της κυβέρνησης για τη διακοπή του πρωταθλήματος. Με δεδομένη την κατάσταση που διαμόρφωσε η 26η αγωνιστική στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, η αναμέτρηση θεωρείται κομβική, κυρίως για τους φιλοξενούμενους, που δίνουν τη μάχη για παραμονή στην κατηγορία.

«Καμπάνα» -3 για τον Παναθηναϊκό

Οπως αναμενόταν με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, ενεργοποιήθηκε η ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών για τον Παναθηναϊκό λόγω οφειλών στον πρώην παίκτη της ομάδας Γενς Βέμερ. Οι «πράσινοι» έχουν τρεις εργάσιμες μέρες στη διάθεσή τους (χωρίς να υπολογίζεται η μέρα κοινοποίησης) για να έρθουν σε συμβιβασμό με τον Γερμανό παίκτη, προκειμένου να δεχτεί να καταθέσει αίτημα αναίρεσης της ποινής. Σημειώνεται πως σε περίπτωση 3 αφαιρέσεων βαθμών η ομάδα υποβιβάζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ