Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
Κανένας ξενοδοχοϋπάλληλος μόνος του μπροστά στη νέα σεζόν

Τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου έθεσαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και επισιτιστικά επαγγέλματα, στην Ενωση Ξενοδόχων του νησιού, σε συνάντηση που έγινε στις 4 Απρίλη. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν την εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ, με την εξαίρεση της πρόβλεψης που έχουν συμπεριλάβει οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας για εξαήμερη και επταήμερη εργασία, απαιτώντας την εξασφάλιση του πενθήμερου και των δύο ρεπό τη βδομάδα. Εθεσαν επίσης το αίτημα για υπογραφή τοπικής ΣΣΕ.

Απαίτησαν να σταματήσει η εντατικοποίηση που εξουθενώνει τους εργαζόμενους, ο αριθμός των οποίων παραμένει ίδιος παρά τη συνεχή αύξηση των τουριστών στο νησί. Απαίτησαν επίσης να αποδίδονται τα ένσημα που αντιστοιχούν στις πραγματικές μέρες δουλειάς των εργαζομένων και να μην απολύεται κανένας εποχικός πριν από το τέλος της σεζόν και το κλείσιμο των μονάδων. Κατήγγειλαν χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν χωρίς επίδομα ανεργίας, αφού δεν έχουν συμπληρώσει τα 100 ένσημα που απαιτούνται για να επιδοτηθούν έστω για τρεις μήνες από τον ΟΑΕΔ.

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης γνωστοποίησαν τα σχέδιά τους να αποχωρήσουν από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Για την υπογραφή τοπικής ΣΣΕ είπαν πως θα μεταβιβάσουν το αίτημα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης, αλλά ισχυρίστηκαν πως... δεν θεωρούν μια τέτοια εξέλιξη «ώριμη». Επιπλέον, νίπτοντας τας χείρας τους ως προς τις καταγγελίες παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία, παρέπεμψαν στους εκπροσώπους της κάθε επιχείρησης. Τόσο το Εργατικό Κέντρο όσο και το Σωματείο καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ