Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
12ο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με εκδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη άνοιξε η αυλαία

Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Παλαιστίνης, ο γγ της ΠΣΟ και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Απρίλη στο γήπεδο «Τ. Χαραλαμπίδης» του δήμου Χαϊδαρίου, άνοιξε και επίσημα η αυλαία του φετινού 12ου Εργατικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μια μόλις μέρα μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία, κέρδισε το ενδιαφέρον του κόσμου, που γέμισε τη μεγάλη εξέδρα του γηπέδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, ο γγ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος, και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, στους οποίους δόθηκε αναμνηστική πλακέτα από το ΠΑΜΕ. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Διονύσης Γάκης, μέλος της Γραμματείας Νέων. Ξεχωριστό στιγμιότυπο αποτέλεσε το ηχογραφημένο μήνυμα του Μπασίμ Ταμίμι, πατέρα της 17χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι, η οποία βρίσκεται στις ισραηλινές φυλακές για τον αγώνα της.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε επίσης φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα σε ομάδα της Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών Αθήνας και την ομάδα Νέων Εργαζομένων, ο οποίος αποτέλεσε τη ...σέντρα του 12ου Εργατικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.


Κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, οι δυο ομάδες κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν - Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», ενώ απ' τα μεγάφωνα του γηπέδου η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλούσε σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Ο αγώνας έληξε με σκορ 2-0 υπέρ της Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών Αθήνας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των 88 ομάδων της φετινής διοργάνωσης, αριθμός που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχών, επιβεβαιώνοντας την απήχηση της διοργάνωσης που αυξάνει χρόνο με το χρόνο. Μετά την παρουσία των ομάδων, ακολούθησε η κλήρωση των ομίλων της Α' φάσης.

«Το τίμημα το πληρώνουν οι λαοί»

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Διονύσης Γάκης, μέλος της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, ανέφερε πως με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, το ΠΑΜΕ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που για χρόνια υποφέρει από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, στο δίκαιο αγώνα του για να αποκτήσει δικό του ανεξάρτητο κράτος εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Η κλιμακούμενη επιθετικότητα του Ισραήλ, που γίνεται με τις πλάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, αλλά και κυβερνήσεων όπως η ελληνική, έχει οδηγήσει σήμερα πάνω από 300 παιδιά Παλαιστινίων να είναι φυλακισμένα, ενώ συνολικά πάνω από 8.000 ανήλικοι έχουν συλληφθεί και περάσει από ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000 μέχρι σήμερα», σημείωσε μεταξύ άλλων.


Αναφερόμενος στην ελληνική εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, είπε ότι «καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που μιλά για την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας, τη στιγμή που η ίδια μας βάζει στη μέση του κυκλώνα» και πρόσθεσε: «Το τίμημα το πληρώνουν πάντα οι λαοί. Και στη βρώμικη ειρήνη τους, που είναι ποτισμένη με την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την ανεργία, αλλά και στους βρώμικους πολέμους τους, όταν οι λαοί γίνονται το κρέας για τα κανόνια τους».

«Δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν το μέλλον τους»

Ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαρουάν Τουμπάσι, μεταξύ άλλων ανέφερε πως η νέα πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ αποτελεί έκφραση της σταθερής αλληλεγγύης και υποστήριξης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου προς τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για αξιοπρέπεια, ελευθερία και ανεξαρτησία. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι 7.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται φυλακισμένοι σε ισραηλινές φυλακές και ότι ο ισραηλινός στρατός δολοφονεί απροκάλυπτα τον Παλαιστινιακό λαό.

Από την πλευρά του, ο γγ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος, εξέφρασε την αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και διαβεβαίωσε ότι η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα του. Οπως είπε, η ΠΣΟ έχει προγραμματίσει και φέτος τη διοργάνωση πολλών δραστηριοτήτων και κοινών πρωτοβουλιών με το παλαιστινιακό εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα. Στο δικό του χαιρετισμό, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και σημείωσε ότι στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κανένας δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ