Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΥΡΙΟ
Με μεγάλη συμμετοχή ο 2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου

Με απόλυτη επιτυχία και με πλήθος συμμετοχών σε όλες τις κατηγορίες έγινε την Κυριακή 15 Απρίλη ο 2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Λαυρίου, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο της περιοχής (πρώην εγκαταστάσεις Γαλλικής Εταιρείας). Ο Αγώνας, τον οποίο συνδιοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και ο Σύλλογος Δρομέων Κορυδαλλού - Νίκαιας - Κερατσινίου (ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ), με δωρεάν συμμετοχή για τους αθλούμενους, φέτος ήταν αφιερωμένος στην πάλη των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα.

Τόσο στον κύριο αγώνα των 10 χλμ. όσο και στις υπόλοιπες δραστηριότητες (10 χλμ. δυναμικού βαδίσματος, 1.000 μ. για παιδιά) υπήρξε πλήθος συμμετοχών από άτομα όλων των ηλικιών, ενώ πολλοί ήταν και όσοι πήγαν να παρακολουθήσουν τα αγωνίσματα. Στο τέλος του Αγώνα μοιράστηκαν σε όλους τους αθλητές διπλώματα συμμετοχής και μετάλλια, ενώ στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες δόθηκαν κομμάτια ορυκτών της Λαυρεωτικής γης.

Πέραν του αθλητικού μέρους, οι συμμετέχοντας και όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της Λαυρεωτικής, σμιλεμένο από τα χέρια των μεταλλωρύχων, που άφησαν ανεξίτηλη υπογραφή στο πέρασμα των χρόνων με τους αγώνες τους.

Μιλώντας για την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, Βάλσαμος Συρίγος, στάθηκε στη μεγάλη συμμετοχή και στην άψογη διοργάνωση. Με αφορμή και το νέο ιμπεριαλιστικό χτύπημα στη Συρία, κάλεσε το λαό να περάσει στην αντεπίθεση ενάντια στους εκμεταλλευτές του, που τον εκμεταλλεύονται σε όλους τους τομείς σήμερα και αύριο θα τον βάλουν να σκοτωθεί για τα κέρδη τους. Απ την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ, Δημήτρης Τουμανίδης, μίλησε για την ανάγκη και το δικαίωμα του λαού στον μαζικό αθλητισμό.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ