Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Ακατάλληλος» για Πρόεδρος ο Τραμπ, λέει ο Κομέι

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Ακατάλληλο Πρόεδρο από ηθική άποψη» χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ ο Τζέιμς Κομέι, πρώην διευθυντής του FBI, μιλώντας την Κυριακή στο δίκτυο ABC, στο πλαίσιο διαφημιστικής προβολής της αυτοβιογραφίας του με τίτλο «A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership», όπου σκιαγραφεί ένα φαρμακερό «πορτρέτο» του Αμερικανού ηγέτη, τον οποίο κατηγορεί ότι έχει εμμονή με την εικόνα του και ελάχιστα τον ενδιαφέρει το «κοινό καλό».

Ο Κομέι χαρακτήρισε τον Τραμπ «επικίνδυνο» και «ακατάλληλο από ηθική άποψη» για να ασκεί το αξίωμα, θεωρώντας πως κάνει «τρομακτική ζημιά στους θεσμικούς κανόνες». «Δεν πιστεύω τις ιστορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει πρόβλημα υγείας ή βρίσκεται στα αρχικά στάδια της άνοιας», είπε ο πρώην διευθυντής του FBI, κατηγορώντας τον επιπροσθέτως για μισογυνισμό. «Μιλάει και συμπεριφέρεται στις γυναίκες σαν να είναι κομμάτια κρέατος» και «λέει μόνιμα ψέματα για θέματα μεγάλα και μικρά κι επιμένει ότι ο αμερικανικός λαός τα πιστεύει», είπε χαρακτηριστικά ο Κομέι.

Ο ίδιος εξέφρασε «ανησυχία» ο Αμερικανός Πρόεδρος να είναι εκτεθειμένος σε εκβιασμό από τη Ρωσία, εξαιτίας σχέσεων που φέρεται πως είχε το 2013 με πόρνες σε ξενοδοχείο στη Μόσχα.

Η καθαίρεση του Κομέι έγινε ενώ το FBI ερευνούσε την πιθανή σύμπραξη ανάμεσα στο προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ το 2016 και τη Ρωσία, για να επηρεαστεί η έκβαση των προεδρικών εκλογών του Νοέμβρη εκείνης της χρονιάς. Η σημερινή του στάση έχει σχέση με έντονες αντιθέσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της αστικής τάξης, ένα τμήμα της οποίας (που εκφράζεται με το Δημοκρατικό Κόμμα) θεωρεί τον Τραμπ μη κατάλληλη επιλογή.

  • Αργότερα χτες το βράδυ, πηγές προσκείμενες στον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, δήλωσαν σε δημοσιογράφους πως ο τελευταίος απέρριψε τελικά τα σχέδια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την ανάπτυξη μελών της Εθνοφρουράς και στα σύνορα της συγκεκριμένης Πολιτείας με το Μεξικό, με αφορμή την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των μεταναστευτικών ροών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ