Πέμπτη 26 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κινητοποίηση για την ανάκληση απόλυσης

Με κινητοποίηση έξω από την επιχείρηση «Πλατάκης ΑΕ» το Σάββατο 21/4 απαίτησε η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης και εκλεγμένης συνδικαλίστριας στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Η Ενωση έχει καταγγείλει ως παράνομη και εκδικητική την απόλυση, επισημαίνοντας πως η εργοδοσία προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» την εργαζόμενη «επειδή είχε το "θράσος" να διεκδικήσει την τήρηση του νόμιμου ωραρίου, την καταβολή των υπερωριών και την καταβολή επιδομάτων, με τελευταίο αυτό του δώρου Πάσχα», καθώς και «επειδή τόλμησε εκτός των άλλων να κάνει χρήση του συνόλου της νόμιμης αναρρωτικής άδειας που της χορηγήθηκε λόγω σοβαρού ζητήματος υγείας». Επιπλέον, το σωματείο καταγγέλλει τη στάση του εκπροσώπου της εταιρείας, που επιστράτευσε απειλές και «δεν δίστασε να βρίσει και να χειροδικήσει απέναντι στα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία, φορείς και εργαζόμενοι, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους. Απαίτησαν την άμεση ανάκληση της απόλυσης και την επιστροφή της εργαζόμενης στη δουλειά «χωρίς απειλές και τραμπουκισμούς», καθώς και την άμεση καταβολή των υπερωριών που εργάστηκε. «Η επίθεση αυτή δεν αφορά απλά τη συνάδελφο. Αφορά όλους τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην εκμετάλλευση που βιώνουν. Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα φιμώσουν τη φωνή των εργαζομένων χτυπώντας τα σωματεία. Δεν θα επιτρέψουμε να χτυπήσουν τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες μέσα στους χώρους δουλειάς. Στην όποια τέτοια μεθόδευση θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους», τονίζει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Την απόλυση της εργαζόμενης καταγγέλλουν επίσης με κοινή ανακοίνωσή τους οι Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών (ΟΓΕ) Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών δήμου Ηρακλείου, δήμου Μαλεβιζίου, Μοιρών και Αρχανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ