Τετάρτη 2 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών!

Αποσπάσματα από τους χαιρετισμούς στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης «Sloga», Ζ. Βεσελίνοβιτς
Ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης «Sloga», Ζ. Βεσελίνοβιτς
Στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού αναφέρθηκε από το βήμα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι.«Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του εξεγερμένου Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, στη Δυτική Οχθη, στους προσφυγικούς καταυλισμούς και σε όλους τους τόπους της Παλαιστινιακής Διασποράς, για το δικαίωμα της Επιστροφής με τις διαδηλώσεις της "Μέρας της Γης" που άρχισαν στις 30 Μάρτη», σημείωσε και επισήμανε ότι μόνο τις μέρες αυτές η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους άμαχους διαδηλωτές έχει οδηγήσει σε 41 νεκρούς και 500 τραυματίες. Υπενθύμισε πως ο Παλαιστινιακός λαός αγωνίζεται και διεκδικεί «την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατούμενων, το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων με βάση την απόφαση 194 του ΟΗΕ, όπως και την ίδρυση ανεξάρτητου, βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ».

«Τα προβλήματα της εργατικής τάξης είναι λίγο πολύ τα ίδια παντού στον κόσμο. Ερχομαι από μια χώρα στην οποία ο μέσος μηνιαίος μισθός κατέχει τη χαμηλότερη θέση στην Ευρώπη, ο βασικός μισθός είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη και τα ποσοστά ανεργίας είναι τα υψηλότερα στην Ευρώπη», σημείωσε ο Ζέλικο Βεσελίνοβιτς, πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης «Sloga» της Σερβίας. Οπως υπενθύμισε, πριν από 19 χρόνια, περίπου τέτοια εποχή, η χώρα του βομβαρδίστηκε από το ΝΑΤΟ. «Για το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου, οι βόμβες του ΝΑΤΟ κατέστρεψαν εντελώς τη χώρα μου», τόνισε και εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της οργάνωσής του στο λαό της Συρίας, που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ανάλογη επίθεση.

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μ. Τουμπάσι
Ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μ. Τουμπάσι
Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλαν στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους της Ελλάδας, με αφορμή την Πρωτομαγιά, εργαζόμενοι από δεκάδες χώρους δουλειάς της Τουρκίας. «Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι η μέρα που η εργατική τάξη προχωράει στην κατεύθυνση της ανατροπής», ανέφερε το μήνυμα και πρόσθετε: «Σήμερα εμείς, οι σύντροφοί σας στην Τουρκία, οι εργάτες που οργανωνόμαστε στις εργασιακές επιτροπές, είμαστε έτοιμοι σε 9 πόλεις της Τουρκίας να δείξουμε πόσο ισχυρή είναι η εργατική τάξη». Τόνιζε ακόμα τα εξής: «Γνωρίζουμε ότι η εργατική τάξη μόνο αν είναι ενωμένη και οργανωμένη μπορεί να είναι δυνατή. Η μάχη για την εργατική εξουσία είναι η μοναδική μάχη που έχει στον ορίζοντά της την ευτυχία και την ευημερία. Και γνωρίζουμε, αδέλφια μας εργάτες, ότι στην Ελλάδα η εργατική τάξη με την πρωτοπορία του ΠΑΜΕ είναι ισχυρή και με την εμπειρία δεκάδων χρόνων μεταφέρει τον επαναστατικό ταξικό αγώνα στα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τους χώρους δουλειάς και τους δρόμους. Γι' αυτό η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα είναι μέρα συστράτευσης στο ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ