Τρίτη 8 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδήλωση αλληλεγγύης στις γυναίκες και το λαό της Παλαιστίνης

Αποψη από την εκδήλωση της ΟΓΕ
Αποψη από την εκδήλωση της ΟΓΕ
Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους και ιδιαίτερα στις γυναίκες, οργάνωσαν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης, την περασμένη Κυριακή, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς». Στην εκδήλωση προβλήθηκε η ταινία «3.000 νύχτες», με θέμα τη ζωή και τον αγώνα μιας Παλαιστίνιας κρατούμενης στις ισραηλινές φυλακές.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, υπενθύμισε ότι από τις 15 Μάη 1948, όταν ξεκίνησε ο ξεριζωμός των Παλαιστινίων, μέχρι σήμερα, αυξάνονται τα θύματα της κατοχής, συνεχίζεται η καταστροφή χωριών, ο ισραηλινός εποικισμός, παραμένει μαζί με το τείχος της ντροπής. «Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας είναι πάντα δίπλα μας», σημείωσε αναφερόμενος στον αγώνα για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, ενώ ευχαρίστησε τη διεύθυνση του κινηματογράφου «Αλκυονίς» για την προσφορά της αίθουσας.

Η πρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Η καρδιά μας και η σκέψη μας βρίσκεται και σήμερα στις γυναίκες της Παλαιστίνης. Αυτοί που οπλίζουν και στηρίζουν το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ δεν είναι άλλοι από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ». Στάθηκε ακόμα στις βαριές ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, που «αθωώνει και εξωραΐζει συστηματικά τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό» και παράλληλα «αναπτύσσει σε βάθος τις σχέσεις με το Ισραήλ, οικονομικές, εμπορικές και στρατιωτικές, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης». Διαβεβαίωσε, τέλος, πως η ΟΓΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού «για να ζήσει σε μια ελεύθερη πατρίδα, κυρίαρχος στον τόπο του».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου και αντιπροσωπείες της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ