Τρίτη 8 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων της ισραηλινής κατοχής

ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων που προκαλεί καθημερινά η προκλητικότητα των ισραηλινών κατοχικών αρχών, καθώς κορυφώνονται στις 14 και 15 του μήνα οι παλαιστινιακές μαζικές κινητοποιήσεις στη Λωρίδα της Γάζας για το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους. Μέσα στο τελευταίο τριήμερο, Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν την Κυριακή τρεις άοπλους νεαρούς Παλαιστίνιους, με το πρόσχημα ότι προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα της νότιας Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ. Τα θύματα ήταν ηλικίας 19, 20 και 23 ετών. Το Σάββατο, σε ισραηλινή επίθεση στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας βρήκαν το θάνατο έξι μέλη της ένοπλης πτέρυγας της «Χαμάς», «Ταξιαρχίες αλ Κασάμ».

Από τις 30 Μάρτη έως προχτές είχαν σκοτωθεί πάνω από 55 Παλαιστίνιοι και τραυματιστεί αρκετοί χιλιάδες ακόμη, ενώ Παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές αναφέρουν τον ακρωτηριασμό 10 τραυματιών. Χτες, επίσης, από τη Ναμπλούς ξεκίνησαν 20 φορτηγά με ιατροφαρμακευτική βοήθεια για νοσοκομεία της Γάζας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι ΗΠΑ εντείνουν τις προσπάθειες για μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, που την αναγνώρισαν στις 6 Δεκέμβρη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ρόλο στις προσπάθειες αυτές βρήκε και ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, που ανέλαβε προσωπικά το στήσιμο τουλάχιστον μίας από τις τρεις πινακίδες που κατευθύνουν σε νότια συνοικία της πόλης όπου βρίσκεται το αμερικάνικο προξενείο και θα ανοίξει η νέα αμερικάνικη πρεσβεία την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ