Τετάρτη 9 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «SELECTA HELLAS»
Διευρύνεται η αλληλεγγύη στην απολυμένη συνδικαλίστρια

Την ανάκληση της παράνομης απόλυσης της Βασιλικής Μπράτσου, γραμματέα της διοίκησης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, από την εργοδοσία της επιχείρησης «Selecta Hellas», απαιτούν με ψηφίσματά τους σωματεία του Εβρου, τα οποία προστίθενται στις ανακοινώσεις άλλων σωματείων της περιοχής από τις προηγούμενες μέρες.

Την παράνομη απόλυση και την τρομοκρατική εργοδοτική πρακτική καταγγέλλουν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Τουριστικών Επαγγελμάτων Εβρου, η Ενωση Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι «το χτύπημα συνδικαλιστών και αγωνιστών από την εργοδοσία μάς αφορά όλους. Στρέφεται συνολικά ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων. Μπροστά στα "όπλα" κυβέρνησης - εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι πρέπει να προτάξουμε τα δικά μας όπλα. Είναι ανάγκη σήμερα να μαζικοποιηθούν τα ταξικά σωματεία, να δυναμώσει η δική μας φωνή, να βάλουμε φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε, να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη. Η μαζικοποίηση των σωματείων θα είναι η απάντηση στην εργοδοσία, θα της κόψει τη φόρα στην προσπάθεια να τρομοκρατήσει». Τα σωματεία απαιτούν: «Αμεση ανάκληση τις παράνομης απόλυσης του μέλους του ΔΣ και όλων των απολύσεων του προηγούμενου διαστήματος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ».

Στο μεταξύ, για σήμερα, Τετάρτη, ορίστηκε, μετά από παρέμβαση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, η πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης στην Επιθεώρηση Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ