Τετάρτη 9 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραυματισμός εργαζόμενου οδηγού λόγω λειψών μέτρων ασφάλειας

Τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου, που φέρνει στο προσκήνιο τα λειψά έως ανύπαρκτα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, καταγγέλλει το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού.

Συγκεκριμένα, ο Η. Σ., εργαζόμενος στην εταιρεία «SIMOS FOOD GROUP», τραυματίστηκε την περασμένη Πέμπτη, την ώρα της δουλειάς.

Σύμφωνα με το σωματείο, το περιστατικό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υδραυλικές πόρτες των οχημάτων δεν πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές και συγκεκριμένα «δεν έχουν στοπ ώστε να υπάρχει ασφάλεια όταν ξεφορτώνουν τα φορτία». Την έλλειψη αυτή το σωματείο την έχει επισημάνει στην εργοδοσία, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δοθεί λύση. Επιπλέον, το σωματείο έχει διαμαρτυρηθεί στην εταιρεία «για τα υπέρβαρα φορτία που μεταφέρουν, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι συνάδελφοι να έχουν αποκτήσει μυοσκελετικά προβλήματα», πρακτική που εξακολουθεί να εφαρμόζεται. Τέλος, σε έλεγχο που είχε πραγματοποιηθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας και εκπροσώπους του σωματείου, είχε τεθεί και η ανάγκη να υπάρχει συνοδηγός στα δρομολόγια, πράγμα που παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας δεν έγινε ούτε αυτό πράξη.

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στις γραμμές του για να βάλουν «φρένο» στην ασυδοσία της εργοδοσίας και να παλέψουν για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ