Τετάρτη 9 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Νέα συνάντηση των ηγετών Κίνας - Βόρειας Κορέας

ΝΤΑΛΙΑΝ - ΤΟΚΙΟ.--

Νέα συνάντηση είχαν χτες οι ηγέτες της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, και της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, αυτήν τη φορά στην πόλη Νταλιάν, στη βορειοανατολική κινεζική επαρχία Λιαονίνγκ. Ο Κιμ έφτασε τη Δευτέρα στην Νταλιάν και οι επαφές του ολοκληρώθηκαν χτες, χωρίς να έχει ανακοινωθεί εκ των προτέρων η άφιξή του στην Κίνα. Είναι η δεύτερη φορά που οι δυο τους συναντιούνται μέσα σε λιγότερο από τρεις βδομάδες, αφού στα τέλη Απρίλη ο Κιμ είχε βρεθεί στο Πεκίνο για τέσσερις μέρες. Πρόκειται για επαφές ενδεικτικές της έντονης διπλωματικής κινητικότητας σε Ασία και Ειρηνικό, όπου τις επόμενες βδομάδες αναμένεται η συνάντηση του Κιμ με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η συνάντηση δεν έχει οριστικοποιηθεί επίσημα, ωστόσο πιθανολογείται γύρω στα τέλη Μάη - αρχές Ιούνη.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο «Σινχουά», Σι και Κιμ «σε μια εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα» είχαν μια ολόπλευρη και σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις Κίνας - Βόρειας Κορέας και για κρίσιμα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ έφτασε χτες στο Τόκιο, όπου αναμένεται να συμμετάσχει στην 7η Συνάντηση των ηγετών Ιαπωνίας - Κίνας - Νότιας Κορέας. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Κινέζου πρωθυπουργού στην Ιαπωνία μετά από 8 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ