Παρασκευή 11 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Συνεχίζει τις αντικομμουνιστικές προκλήσεις η ουκρανική κυβέρνηση

Συνεχίζονται οι αντικομμουνιστικές προκλήσεις στην Ουκρανία από την αντιδραστική ουκρανική κυβέρνηση σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας και των στελεχών του. Μετά τη βίαιη έφοδο ανδρών της Υπηρεσίας Ασφάλειας που σημειώθηκε στις 8 Μάη στα γραφεία του Κόμματος στο Κίεβο και στα σπίτια του Α' Γραμματέα της ΚΕ Πιότρ Σιμονένκο και του Γραμματέα της Νεολαίας του Κόμματος Μιχαήλ Κονονόβιτς, επιχειρώντας να διατυπώσουν κατηγορίες περί «ενεργειών που αποσκοπούν στην κατάληψη της εξουσίας και σχετίζονται με εσχάτη προδοσία», η Ασφάλεια προχώρησε χτες σε ανακρίσεις του Π. Σιμονένκο και άλλων στελεχών και έδωσε στη δημοσιότητα υποτίθεται αποδείξεις. Παρουσιάζονται φυλλάδια «με ανατρεπτικό περιεχόμενο» και ένα όπλο ΑPS με σιγαστήρα και 120 σφαίρες, που υποτίθεται ανήκουν στον Σιμονένκο.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας χαρακτήρισε αυτές τις υποτίθεται αποδείξεις «χαλκευμένες» και «στημένη προβοκάτσια που έχει στόχο να χτυπήσει τη δράση του ΚΚ Ουκρανίας και του ηγέτη του».

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι κατάφερε να «εντοπίσει μηχανισμό που διοργάνωνε με εντολή Ρώσων καθοδηγητών προπληρωμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που είχαν σκοπό την αποσταθεροποίηση της πολιτικοκοινωνικής κατάστασης στην Ουκρανία και την ανατροπή του καθεστώτος».

Σε πρότερη ανακοίνωσή του, το ΚΚ Ουκρανίας σημείωνε ότι «οι ενέργειες των ανδρών της Υπηρεσίας Ασφαλείας συνιστούν απόδειξη ότι ο φασισμός και ο ναζισμός έχουν αναχθεί από το κυβερνών καθεστώς σε κρατική πολιτική» και αποσκοπούν στο να ακυρώσουν τους εορτασμούς της Μέρας της Νίκης της 9ης Μάη στην Ουκρανία.

Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των κομμουνιστών της Ουκρανίας στάθηκε το ΚΚΕ με παρεμβάσεις του Κώστα Παπαδάκη, μέλους της ΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, τόσο στη διπλωματική αποστολή της Ουκρανίας στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωβουλή. Το ΚΚΕ κατήγγειλε την κυβέρνηση της Ουκρανίας, που στηρίζεται και σε φασιστικές δυνάμεις αλλά και σε ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, και σημείωσε ότι συνιστά επιπλέον πρόκληση πως «η εισβολή στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας οργανώθηκε την παραμονή της επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, της συντριβής του ναζισμού - φασισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τον αποκλεισμό του υποψηφίου του από τις προεδρικές εκλογές(2019-02-07 00:00:00.0)
Καταγγέλλει το φιλοναζιστικό καθεστώς και τον πρόεδρο της Βουλής(2018-09-06 00:00:00.0)
Ερώτηση για τις νέες διώξεις σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας(2018-07-21 00:00:00.0)
Σποραδικές μάχες και προετοιμασία με στρατιωτικούς των ΗΠΑ(2015-03-31 00:00:00.0)
Καταγγέλλει το μακελειό απο τις φασιστικές δυνάμεις(2014-05-08 00:00:00.0)
Βουλευτικές και τοπικές εκλογές(2002-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ