Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
«Αυτοκτονία» για Κόροιβο, παραμονή για Πανιώνιο

Η εντός έδρας ήττα - σοκ του Κόροιβου Αμαλιάδας, που τον καταδίκασε σε υποβιβασμό και χάρισε μια ανέλπιστη παραμονή στον Πανιώνιο, ήταν το κύριο γεγονός στην 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Basket League.

Ο Κόροιβος κρατούσε την τύχη στα χέρια του για την παραμονή, υποδεχόμενος τα ήδη υποβιβασμένα και με σημάδια διάλυσης Τρίκαλα, ηττήθηκε όμως με 85-82 και υποβιβάστηκε στην Α2. Αντίθετα, παρέμεινε στην κατηγορία ο Πανιώνιος, παρά την ήττα του στην Κρήτη από το Ρέθυμνο με 90-78, καθώς υπερτερούσε του Κόροιβου στην ισοβαθμία.

Στους κερδισμένους του φινάλε συγκαταλέγεται και ο Κολοσσός Ρόδου, που στο ντέρμπι για τη συμπλήρωση της πρώτης οκτάδας νίκησε εντός έδρας τον Αρη με 73-67, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Στην κόντρα για το καλύτερο πλασάρισμα στις θέσεις της πρώτης οκτάδας η ΑΕΚ νίκησε δύσκολα την Κύμη με 82-76, καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Κατά τ' άλλα, την επίδειξη δύναμής του συνέχισε ο Παναθηναϊκός, νικώντας εκτός έδρας το Λαύριο με 111-57 και τερματίζοντας αήττητος στην κανονική διάρκεια (26-0), ενώ ο Ολυμπιακός, ανεβάζοντας απόδοση στο β' μέρος, επικράτησε του Προμηθέα Πατρας στο ΣΕΦ με 104-69. Κυρίαρχος ήταν ο ΠΑΟΚ απέναντι στον ΓΣΛ/Φάρο, του οποίου επιβλήθηκε με 91-51.

Η τελική βαθμολογία: Παναθηναϊκός 52, Ολυμπιακός 48, Προμηθέας 45, ΠΑΟΚ 43, ΑΕΚ 41, Λαύριο 40, Κύμη 40, Κολοσσός 37, Αρης 36, Ρέθυμνο 35, ΓΣΛ/Φάρος 34, Πανιώνιος 33, Κόροιβος 33, Τρίκαλα 30.

Πλέι οφ: Ξεχωρίζει η κόντρα «Δικεφάλων»

Το ζευγάρι του 4ου ΠΑΟΚ και της 5ης ΑΕΚ ξεχωρίζει από τα παιχνίδια της Α' φάσης των πλέι οφ, στα οποία η πρόκριση στην τετράδα θα κριθεί στις 2 νίκες, ενώ το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στην ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στη βαθμολογία. Τα ζευγάρια αναλυτικά: Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου, Ολυμπιακός - Κύμη, Προμηθέας - Λαύριο, ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

«Φωτιά» στην πρεμιέρα έβαλε ο Προμηθέας

«Στον αέρα» βρίσκεται η πρεμιέρα των πλέι οφ, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη, μετά την ένσταση του Προμηθέα, που θεωρεί λανθασμένη την αναρτημένη τελική βαθμολογία από τον ΕΣΑΚΕ. Οι Πατρινοί υποστηρίζουν πως βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος η Κύμη θα έπρεπε να είναι 6η αντί του Λαυρίου, λόγω καλύτερης διαφοράς. Για σήμερα προγραμματίστηκε έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, με αντικείμενο την επικύρωση της βαθμολογίας και την ένσταση του Προμηθέα. Ετσι, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ