Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Κυρίαρχος και τροπαιούχος ο ΠΑΟΚ

Κυπελλούχος σε βάρος της ΑΕΚ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ

Eurokinissi

Κυπελλούχος σε βάρος της ΑΕΚ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ
Κυπελλούχος Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, νικώντας την ΑΕΚ με 2-0 στον τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» για πρώτη φορά στην ιστορία του υπερασπίστηκε με επιτυχία το τρόπαιο, επικρατώντας μάλιστα του ίδιου αντιπάλου, ενώ έφτασε τις 6 κατακτήσεις στο θεσμό.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν σαφώς ανώτερη στον τελικό και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του τροπαίου, παίρνοντας την μάχη του κέντρου, έχοντας περισσότερα τρεξίματα και κυριαρχώντας στις πτέρυγες. Η νίκη ήρθε χάρη στα γκολ που πέτυχαν ο Βιεϊρίνια με απευθείας φάουλ στο 65' και ο Πέλκας στο 92'. Ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρίες για ευρύτερη νίκη, με σημαντικότερες αυτές του Πρίγιοβιτς, τον οποίο ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Μπάρκας, νίκησε σε εκτέλεση πέναλτι αλλά και σε τετ-α-τετ.

Οσο για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, παρόλο που είχε τον Μάνταλο βασικό για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες έδειξε κατώτερη των περιστάσεων και με εξαίρεση τη φάση του Αράουχο στο 89' δεν απείλησε ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ, έχοντας αρκετά προβλήματα στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι καλύτερος παίκτης της ήταν ο Μπάρκας, που εκτός του πέναλτι πραγματοποίησε πολλές ακόμα σωτήριες επεμβάσεις.

Αψογη ήταν η διαιτησία του Ισπανού Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, ο οποίος απέβαλε τους Μαουρίτσιο (απευθείας κόκκινη) και Βαρέλα (2η κίτρινη) από πλευράς ΠΑΟΚ και τον Βράνιες (2η κίτρινη) για την ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ (53' Γκάλο), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (73' Γιακουμάκης), Μάνταλος (67' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Αραούχο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (81' Μαλεζάς), Κάνιας, Μαουρίσιο, Κάμπος (51' Μακ), Μπίσεσβαρ (75' Σάχοφ), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

Πεδίο μάχης παρά τα αυστηρά μέτρα

Περίπατο πήγαν τα μέτρα ασφαλείας που είχαν αποφασιστεί προκειμένου να εξελιχθούν όλα ομαλά στον τελικό, ο οποίος για άλλη μια φορά στιγματίστηκε από επεισόδια. Σε γενικές γραμμές αποφεύχθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων (με εξαίρεση μεμονωμένα επεισόδια, μακριά από το γήπεδο), η βία όμως δεν έλειψε. Ανταλλαγές φωτοβολίδων και συγκρούσεις οπαδών με τις αστυνομικές δυνάμεις, άναμμα και ρίψη καπνογόνων, καταστροφές, απέδειξαν πως το πρόβλημα δεν λύνεται με μέτρα όπως συρματοπλέγματα στις τάφρους του ΟΑΚΑ και άλλα αντίστοιχης λογικής που πάρθηκαν γι' αυτόν τον αγώνα, αφού η βία στους αγωνιστικούς χώρους έχει βαθύτερες αιτίες, σχετικές με την αδυσώπητη επιχειρηματική κόντρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αγγλικό» ματς στην Τούμπα, κορυφή ο Ολυμπιακός (2021-10-19 00:00:00.0)
Ακάθεκτος ο ΠΑΟΚ, κερδισμένοι και οι «αιώνιοι» (2018-12-18 00:00:00.0)
Ανετη ...πτήση στον τελικό για ΠΑΟΚ (2018-04-18 00:00:00.0)
Δυναμικό «ποδαρικό» για τα φαβορί (2018-01-09 00:00:00.0)
Κυρίαρχος ο ΠΑΟ στο ντέρμπι των «αιωνίων» (2017-03-21 00:00:00.0)
Τη νίκη η ΑΕΚ, τις φωνές ο Ολυμπιακός (2017-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ