Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Συνεχίζεται το παζάρι

ΡΩΜΗ.--

Νέες συναντήσεις έγιναν χτες ανάμεσα σε εκπροσώπους των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων «Κίνημα 5 Αστέρων» (M5S) και «Λέγκα», που εμφανίζονται να βρίσκονται πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία για κοινό κυβερνητικό σχήμα.

«Χρειάζονται συνέπεια, υπομονή, επιθυμία να γίνουν πράγματα, ταπεινότητα, σαφήνεια αλλά και τύχη», ανέφερε μέσω «Twitter» ο ηγέτης της «Λέγκας», Ματέο Σαλβίνι.

Την ίδια στιγμή, ο Σαλβίνι αντέδρασε έντονα σε δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ, μιλώντας για «πολλοστή απαράδεκτη ανάμειξη μη αιρετών προσώπων» και τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα της νομιμότητας, της ασφάλειας και των απωθήσεων».

Είχε προηγηθεί η δήλωση του αρμόδιου για θέματα Μετανάστευσης επίτροπου της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι «με τη νέα κυβέρνηση στην Ιταλία ελπίζουμε να μην υπάρξουν αλλαγές στη γραμμή της χώρας για το Μεταναστευτικό», ενώ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, επισήμανε ότι η επόμενη ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει «να συνεχίσει να ακολουθεί την σημερινή πορεία, με βαθμιαία μείωση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος».

Αλλά και ο επίσης αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γιούρκι Κατάινεν, διαμήνυσε ότι «οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη - μέλη και δεν έχω καθόλου σημάδια για το ότι η Επιτροπή θα εξαιρέσει κανέναν... Δεν βλέπω σημάδια ότι οι χώρες - μέλη της ΕΕ θέλουν να αλλάξουν τους κανόνες ή να κάνουν εξαιρέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ