Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΚΗ «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ»
Αξιοπιστία με αλλοίωση εγγράφων...

Στη ...«βρώμικη» δουλιά να «βγει λάδι» το κύκλωμα εφοπλιστών - ιδιωτικής εταιρίας «Ελληνικός Νηογνώμονας ΑΕ», για τα εγκλήματά τους σε βάρος της ναυτεργατικής οικογένειας, συμμετέχουν ενεργά και απόστρατοι ναύαρχοι και υποναύαρχοι του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για ανθρώπους που στο τέλος της καριέρας τους προσλήφθηκαν από τον Ελληνικό Νηογνώμονα για να προσδίδουν με τους τίτλους που φέρουν το ...απαιτούμενο κύρος στην εταιρία. Τέτοιο κύρος επιχείρησε να δώσει χτες στο τριμελές Εφετείο Πειραιά, όπου διεξάγεται η δίκη για το τραγικό ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «ΑϊΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ», ο Πιέρος Παναγιωταρέας υποναύαρχος ε.α., μέλος της διοίκησης του Ελληνικού Νηογνώμονα και γνωστός από την εποχή που ήταν διευθύνων σύμβουλος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και σε πόστα ναυτιλιακών εταιριών ως αρχιμηχανικός.

Ο Πιέρος Παναγιωταρέας, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και... κουμπάρος του κατηγορούμενου Δ. Μελισσηνού, αρχικά προσπάθησε να πείσει για την αξιοπιστία του Ελληνικού Νηογνώμονα και για το ...ήθος και το ύφος των στελεχών του! Ομως, στη συνέχεια αποκάλυψε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Νηογνώμονα ασχολήθηκε με το «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» μετά το ναυάγιο, δηλαδή μετά τις 3 Σεπτέμβρη 1994, καθώς μέχρι και την ημέρα του ναυαγίου μόνο ο Δ. Μελισσηνός είχε το «πάνω χέρι».

Σημαντικό στοιχείο επίσης που προέκυψε κατά τη χτεσινή μέρα της δίκης ήταν το έγγραφο που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής Γ. Τρανταλίδης και Χρ. Βρούστης, με το οποίο ενισχύεται η καταγγελία για απόκρυψη σημαντικών εγγράφων από την πλευρά του Νηογνώμονα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έγγραφο του υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας της Κύπρου στο οποίο αναφέρεται ότι «δεν κατατέθηκε στην υπηρεσία μας το πρωτότυπο Δ4 11771 του Ελληνικού Νηογνώμονα ημερομηνίας 16/06/1994». Το Δ4 είναι το έγγραφο που αποτελεί την «ταυτότητα» του «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ». Ο Ελληνικός Νηογνώμονας έχει παρουσιάσει τόσο στις δικαστικές αρχές όσο και στους πραγματογνώμονες αντίγραφο του Δ4 με τη δικαιολογία ότι το πρωτότυπο βρίσκεται στην Κύπρο. Ομως, το αντίγραφο αυτό όπως έχει κατατεθεί από τους πραγματογνώμονες φέρει έντονα σημάδια αλλοίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ