Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
Σε απολογία και ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ

Για «παρεμπόδιση απόπλου» στη διάρκεια της μεγάλης απεργίας για το ασφαλιστικό!

«Εν ονόματι του νόμου» ο πρόεδρος της Ενωσης Μηχανικών Γιώργος Τούσσας καλείται στο Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου να εξεταστεί για υπόθεση «παρεμπόδισης» απόπλου επιβατηγού πλοίου την 26η Απρίλη, δηλαδή τη μέρα που σύσσωμοι οι εργαζόμενοι απ' άκρη σε άκρη της χώρας έπαιρναν μέρος στην πανεργατική πανελλαδική απεργία - στην οποία συμμετείχε και η ΠΝΟ - για το ασφαλιστικό! Το «ραβασάκι» του Λιμενικού Τμήματος, που έφτασε στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ χτες το πρωί για να αποδείξει ότι το «Α2 Συνδικαλιστικό» του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας εργάζεται πυρετωδώς για το «φακέλωμα» και την τρομοκράτηση των ναυτεργατών, δεν είναι το πρώτο. Εχει ήδη σταλεί και άλλο μάλιστα σε πλοίο με ξένη σημαία που ταξιδεύει στο εξωτερικό, στο οποίο είναι μπαρκαρισμένος συνδικαλιστής ναυτεργάτης!

Για τις νέες χαλκευμένες κατηγορίες που «ψήνονται» σε βάρος αγωνιστών συνδικαλιστών ναυτεργατών, αυτή τη φορά πρωτοστατεί ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Φλοίσβου Π. Κοντόπουλος. Ο διοικητής την 26η Απρίλη είχε σταθεί στο πλευρό του εφοπλιστή Α. Ποταμιάνου για να «σπάσουν» την απεργία με τον απόπλου του επιβατηγού πλοίου «ΕΡΜΗΣ». Μόλις έγινε γνωστή η επιχείρηση για τον απόπλου του πλοίου, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τα ναυτεργατικά σωματεία είχε σπεύσει στο λιμάνι του Φλοίσβου για να περιφρουρήσει την απεργία και να σταθεί στο πλευρό του πληρώματος του «ΕΡΜΗΣ» το οποίο δεχόταν τις πιέσεις του πλοιοκτήτη Ποταμιάνου. Ο διοικητής στη «θέα» της ομάδας των συνδικαλιστών της οποίας την πλειοψηφία αποτελούσαν μέλη της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, άρχισε να εξαπολύει απειλές τις οποίες ως φαίνεται τώρα... υλοποιεί.

Η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι: «Από την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά ότι η παρακολούθηση και το φακέλωμα των ναυτεργατών (ειδικά των "ενοχλητικών") συνεχίζεται. Το "Συνδικαλιστικό" του ΥΕΝ λειτουργεί και έχει ενισχυθεί», ενώ υπογραμμίζουν ότι «είναι γελασμένοι, αν πιστεύουν ότι με την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση της απεργίας θα σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων και των ναυτεργατών. Γρήγορα θα το διαπιστώσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ