Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οργάνωση της πάλης

Την Πέμπτη θα γίνει σύσκεψη με πρωτοβουλία της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Συνδικαλιστών του Αναπηρικού Κινήματος

Πρωτοβουλία για τη σύγκληση πλατιάς σύσκεψης φορέων και ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο αναπηρικό κίνημα με στόχο τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για την οργάνωση της πάλης των αναπήρων και τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, παίρνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Συνδικαλιστών του Αναπηρικού Κινήματος. Η σύσκεψη θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 18 Οκτώβρη 2001 στις 11:30 π.μ. στην οδό Πειραιώς 4 (5ος όροφος).

«Ενώ υπάρχει προκλητική χειροτέρευση της θέσης των αναπήρων, ιδιαίτερα αυτών από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, το αναπηρικό συνδικαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), όχι μόνο δεν οργανώνουν τον αγώνα για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των αναπήρων, αλλά έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς στήριξης της πολιτικής μείωσης των κοινωνικών δαπανών και των ιδιωτικοποιήσεων», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πρωτοβουλίας. Στα πλαίσια αυτά καλεί σε συστράτευση για τη διεκδίκηση γενναίας αύξησης των δαπανών για Υγεία - Πρόνοια, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους ανάπηρους, για τη γενναία αύξηση των επιδομάτων και την παροχή δωρεάν τεχνικών βοηθημάτων για αναπήρους, με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.

Διαφήμιση του... Ευρώ!

Ενα δείγμα γραφής των «συνδικαλιστικών ηγεσιών» των αναπήρων έδωσε χτες το ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ), επέλεξε να γιορτάσει τη χτεσινή παγκόσμια μέρα Λευκού Μπαστουνιού, στήνοντας ενημερωτικό περίπτερο στον πεζόδρομο της Ερμού, προκειμένου να ενημερώσει τους περαστικούς για τα οφέλη που θα έχει το Ευρώ για τους τυφλούς!

Στον αντίποδα αυτής της λογικής ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, εκπρόσωπος της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ) Συνεργαζόμενοι και μέλος του ΔΣ του ΠΣΤ επισήμανε στο «Ρ»: «Η "ΕΣΚ-Συνεργαζόμενοι" με αφορμή την ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού πιστεύει ότι, εξαιτίας της αντιαναπηρικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, με την ιδιωτικοποίηση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και του τομέα της Πρόνοιας και της Υγείας τα προβλήματα που απασχολούν το χώρο των τυφλών και των αναπήρων οξύνονται. Τα προβλήματα αυτά έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επαγγελματική αποκατάσταση των τυφλών, με την ποιότητα ζωής, αλλά και την πρόσβαση στην πόλη μας, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τυφλοί με πολλαπλές αναπηρίες και οι τυφλοί της τρίτης ηλικίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα αγώνα κόντρα στην αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική (2009-11-08 00:00:00.0)
Κάλεσμα για τις 16 του Μάη (2006-05-12 00:00:00.0)
Ενισχύθηκε η ΕΣΚ-Συνεργαζόμενοι (2005-11-08 00:00:00.0)
Αδυναμία λειτουργίας λόγω οικονομικής ασφυξίας (2002-01-08 00:00:00.0)
Ψηφίζουν σήμερα οι τυφλοί όλης της χώρας (1999-12-12 00:00:00.0)
Συγκέντρωση της ΕΣΚ - Σ Τυφλών (1998-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ