Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΑμΕΑ
Κάλεσμα για τις 16 του Μάη

Την τριακοστή επέτειο της μεγάλης κατάληψης του τότε Οίκου Τυφλών από τους ανάπηρους που διεκδικούσαν δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και δουλιά, που ξεκίνησε στις 2 Μάη του 1976, τίμησαν χτες σε εκδήλωση - σύσκεψη στελέχη, μέλη και φίλοι της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΑμΕΑ» (ΕΣΚ ΑμΕΑ). Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης, που θα γίνει στις 16 Μάη στο υπουργείο Παιδείας για θέματα Ειδικής Αγωγής.

Την προηγούμενη βδομάδα, στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ συμμετείχαν σε συνάντηση φορέων και παρατάξεων των τυφλών με θέμα τις εκδηλώσεις για την τριακοστή επέτειο. Μετά τη συνάντηση και ενώ η «Πλατιά Δημοκρατική Συνεργασία» (ΠΔΣ), παράταξη του ΠΑΣΟΚ στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (ΠΣΤ), για μέρες απέφευγε την επικοινωνία για τη συγκεκριμένη συζήτηση, ανακοίνωσε κινητοποίηση για τις 16 του μήνα. Μάλιστα, η απόφαση εμφανίζεται να έχει παρθεί από την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ), αλλά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν είχαν καν ερωτηθεί!

Η ΕΣΚ ΑμΕΑ ξεκαθαρίζει ότι η ΠΔΣ εξήγγειλε την κινητοποίηση για να διευκολυνθεί το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολιτευτική του τακτική, για να συγκαλυφτεί η ταύτιση της πλειοψηφίας του ΠΣΤ με την ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και η συμβιβασμένη στάση που έχει κρατήσει σε όλα τα κρίσιμα θέματα της εκπαίδευσης των τυφλών.

Η ΕΣΚ ΑμΕΑ, που χρόνια τώρα παλεύει για την Ειδική Αγωγή με αγωνιστικό περιεχόμενο και αιτήματα, καλεί τους τυφλούς, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η πλειοψηφία, να πάρουν την υπόθεση της επιτυχίας της κινητοποίησης στα δικά τους χέρια. Την Τρίτη 16 του μήνα και ώρα 12 το μεσημέρι, να δώσουν μαχητικά το «παρών» στην προσυγκέντρωση των αγωνιστικών δυνάμεων των τυφλών, στη γωνία Σωκράτους και Χαλκοκονδύλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ