Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΟΧΙ στο ξεπούλημα του λιμανιού

Να συντονίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους ενάντια στο ξεπούλημα και του λιμανιού καλεί το ΠΑΜΕ όλους τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, τους οδηγούς φορτηγών που εργάζονται καθημερινά στο χώρο του λιμανιού, όλους τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τοπικής Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με την τελευταία επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη με συνοδεία ξένων «επενδυτών», ο υπουργός Ναυτιλίας Κεφαλογιάννης, επικύρωσε την απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει έτσι το έργο του ΠΑΣΟΚ που προετοίμασε αυτή την εξέλιξη με τη μετατροπή του Οργανισμού Λιμένος σε Ανώνυμη Εταιρεία, όπως έγινε και με όλες τις άλλες πρώην δημόσιες επιχειρήσεις. Και όλα αυτά με τη σιωπή, ανοχή και σύμπραξη των τοπικών εκπροσώπων τους στην ΤΑ της πόλης. Η χρήση ακόμα και τώρα του λιμανιού από τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα του Κοσσόβου, οι εξελίξεις στο Αιγαίο με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καθιστούν αυτή την εξέλιξη επικίνδυνη για τα εθνικά ζητήματα. Η παράδοση του λιμανιού σε ιδιώτες που άρχισε εδώ και χρόνια με την παράδοση υπηρεσιών του σε εργολάβους με ταυτόχρονη αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει το κόστος των υπηρεσιών και της μεταφοράς», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ