Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ ΟΤΑ
Απαιτείται αλλαγή των συσχετισμών

Ο Λουκάς Κωτσαδάμ, στέλεχος του Κόμματος, χαιρέτισε εκ μέρους του ΚΚΕ την έναρξη των εργασιών

Την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο ανέδειξε ο Λουκάς Κωτσαδάμ, μιλώντας εκ μέρους του ΚΚΕ, στην έναρξη του 35ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, που άρχισε προχτές και ολοκληρώνεται αύριο, Σάββατο.

Ο Λ. Κωτσαδάμ επισήμανε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και τη δημόσια διοίκηση συνολικά, σε μοχλό κατάργησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, υλοποίησης των ιδιωτικοποιήσεων, της φοροληστείας και της καταστολής. Ο προσανατολισμός και η αποτελεσματικότητα των αγώνων, τόνισε, συνδέονται όλο και πιο καθοριστικά με την αποδυνάμωση του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, με την ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Κατέληξε λέγοντας ότι η συγκρότηση του λαϊκού μετώπου που προτείνει το ΚΚΕ ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό, η διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας, είναι ο μοναδικός δρόμος αντίστασης και προοπτική για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Π. Κουκουλόπουλος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός στο χαιρετισμό του. Αναφερόμενος στην επίθεση των κουκουλοφόρων απεργοσπαστών κατά των απεργών στη Θεσσαλονίκη, στην πρόσφατη απεργία του κλάδου, ισχυρίστηκε εμμέσως ότι φταίνε οι ταξικές δυνάμεις που στη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών ψήφισαν άκυρο - λευκό, συμβάλλοντας έτσι στην εκλογή του δημάρχου της ΝΔ, Β. Παπαγεωργόπουλου!

Εναρξη σήμερα για ΟΜΕ ΟΤΕ

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν τη γραμμή της συναίνεσης, να οργανώσουν και να αναπτύξουν τους αγώνες τους για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις, η ΕΣΚ ΟΤΕ, μπροστά στο 31ο Εκλογικό Συνέδριο της ΟΜΕ ΟΤΕ, που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται μεθαύριο, Κυριακή.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ επισημαίνει ότι τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που υπαγορεύονται από το κεφάλαιο και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις με στόχο την αύξηση της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης, την αύξηση των καπιταλιστικών κερδών. Σε αυτό αποβλέπουν, μεταξύ άλλων, και ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση για τις ΔΕΚΟ, ο νέος «διάλογος» για το Ασφαλιστικό, η κατάργηση της μονιμότητας στον ΟΤΕ, κ.ά. Πολιτικές που αποτελούν συνέχεια εκείνων που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στη βάση των αποφάσεων της Λισαβόνας και οι οποίες διευκολύνονται στην υλοποίησή τους από τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΟΜΕ ΟΤΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα ξεκινά το 37ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο (2012-05-17 00:00:00.0)
Επιβάλλεται η αλλαγή των συσχετισμών (2008-11-20 00:00:00.0)
Ψήφο στο συνδυασμό της ΕΣΚ - ΟΤΕ (2008-10-03 00:00:00.0)
Τα "λάθη" και οι σκοπιμότητες της ΠΑΣΚΕ... (1999-06-19 00:00:00.0)
Συλλογική σύμβαση λιτότητας στον ΟΤΕ (1997-05-23 00:00:00.0)
Συλλογική σύμβαση λιτότητας στον ΟΤΕ (1997-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ