Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στημένος ο «διάλογος» για το Ασφαλιστικό

Την κατηγορηματική αντίθεσή της «στον στημένο κοινωνικό διάλογο με τα προαποφασισμένα αποτελέσματα, που είναι η κατεδάφιση σε ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση», δηλώνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) σε ανακοίνωσή της.

Καταγγέλλει επίσης «την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει και στο συγκεκριμένο θέμα την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Τα δύο κόμματα, είτε σαν κυβέρνηση είτε σαν αξιωματική αντιπολίτευση, με νόμους και άλλα διατάγματα, αλληλοσυμπληρώνονται στο πώς πιο γρήγορα θα κατεδαφίσουν το κοινωνικοασφαλιστικό μας σύστημα. Ευθύνη έχει και το κόμμα του Συνασπισμού, όπως και οι πλειοψηφίες των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων και ΕΒΕ (ΓΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ), που βάζουν πλάτη σε αυτή την πολιτική συμμετέχοντας στους στημένους, δήθεν κοινωνικούς διαλόγους. Συμφωνούν με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη στρατηγική της Λισαβόνας για πιο ανταγωνιστική οικονομία, για περισσότερα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο».

Τονίζει ότι «αγωνιστικά και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εμποδίσει την κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος», και καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες με τα σωματεία τους «να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να ορθώσουν το ανάστημά τους και αγωνιστικά να αντιταχθούν σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ