Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ενας σακατεμένος κάθε ενάμιση μήνα

Παράσταση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη διοίκηση της επιχείρησης

Πολεμικό ανακοινωθέν θυμίζει η λίστα των εργατικών «ατυχημάτων» σε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», στη λεωφόρο 2ας Μεραρχίας στον Πειραιά. Από το Νοέμβρη μέχρι την περασμένη Δευτέρα 8 Μάη έχουν γίνει 5 εργατικά «ατυχήματα», που περιλαμβάνουν σπασμένα πόδια και χέρια, κομμένα δάχτυλα και άλλα. Τα «ατυχήματα» αυτά συνδέονται απόλυτα με τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι εργαζόμενοι του καταστήματος, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα συνολικά της άγριας εκμετάλλευσης που επιβάλλουν οι επιχειρηματίες σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου.

Την περασμένη Δευτέρα εργαζόμενος που τραβούσε μπαλετοφόρο μηχάνημα με τα χέρια, έξω από το κατάστημα, τραυματίστηκε από αυτοκίνητο. Την Πέμπτη 4 Μάη μία εργαζόμενη στο τμήμα του κρεοπωλείου έκοψε το δάχτυλό της. Το ατύχημα όχι μόνο δε δηλώθηκε, αλλά για να παραμείνει κρυφό, η διεύθυνση ανάγκασε την εργαζόμενη να απευθυνθεί σε ιδιωτικό γιατρό για βοήθεια! Το τρίτο εργατικό «ατύχημα» έγινε στις 15 Μάρτη, δηλαδή την ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Ανειδίκευτη εργαζόμενη και εξαντλημένη, καθώς ήταν από τα χαράματα στο πόδι, όταν αναγκάστηκε να δουλέψει το απόγευμα και στην πριονοκορδέλα έκοψε το δάχτυλό της. Στο ίδιο μηχάνημα τραυματίστηκε εργαζόμενος τον περασμένο Νοέμβρη. Ενώ τον Απρίλη εργαζόμενος έσπασε το χέρι του στο τμήμα του μανάβικου.

Ταυτόχρονα ο κάθε ένας από τους 60 εργαζόμενους του καταστήματος δουλεύει για τρεις ανθρώπους, τους κόβουν ρεπό, αναγκάζονται συχνά να είναι στο πόδι από τις 7 το πρωί ως το κλείσιμο του καταστήματος και πάει λέγοντας.

Χτες το μεσημέρι για τις συνθήκες που επικρατούν στο κατάστημα έγινε συνάντηση της προέδρου της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά Κ. Κυριακοπούλου και μελών της διοίκησης της Ενωσης, με τον περιφερειακό διευθυντή της επιχείρησης Κ. Δούκα. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Μ. Νουφαρίτσης, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Πειραιά και μέλος της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν την τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης, την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και προειδοποίησαν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα απαντήσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ