Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλογική σύμβαση λιτότητας στον ΟΤΕ

Στα πλαίσια της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης περιορίζεται η διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που πρόκειται να υπογράψει (πιθανώς σήμερα), η ΟΜΕ - ΟΤΕ με τη διοίκηση του Οργανισμού. Η σύμβαση, που στο πρόσφατο ΔΣ της Ομοσπονδίας υποστηρίχτηκε μόνο από τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και καταψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις, προβλέπει ονομαστικές "αυξήσεις" 7% για το 1997 και 5% για το επόμενο έτος, οι οποίες θα δοθούν σε τέσσερις δόσεις. Με την υπογραφή αυτής της ΣΣΕ η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ βάζει στο ράφι τα σημαντικότερα θεσμικά αιτήματα των εργαζομένων και επιβάλλει πάγωμα των όποιων διεκδικήσεών τους για το 1998 και, μάλιστα, τη στιγμή που τα κέρδη του ΟΤΕ παρουσιάζουν μεγάλη και σταθερή άνοδο.

Οπως σχολιάζουν στελέχη της ΕΣΚ - ΟΤΕ, "η συγκεκριμένη ΣΣΕ δεν έχει καμιά σχέση με το πλαίσιο αιτημάτων που είχε τεθεί, αφού, όπως άλλωστε ομολόγησε και ο πρόεδρος της ΟΜΕ - ΟΤΕ, δεν έγινε καμιά ουσιαστική συζήτηση πάνω σ' αυτό, αν και οι διαπραγματεύσεις κράτησαν σχεδόν 4 μήνες".

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ κατήγγειλε την τακτική της ΠΑΣΚΕ και καταψήφισε την πρόταση της ΕΕ της ΟΜΕ - ΟΤΕ, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα πως η "πολιτική της εντάσσεται και υποτάσσεται απόλυτα στην υλοποίηση των στόχων του "κοινωνικού διαλόγου", που η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει στο συνδικαλιστικό κίνημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ