Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Δε θέλουν συζήτηση και προπάντων αποφάσεις

Την τακτική των ενστάσεων ακολούθησαν χτες οι παρατάξεις ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ, συνεπικουρούμενες από τις παρατάξεις του ΣΥΝ, τους ΝΕΟ και τους κάθε λογής "ανεξάρτητους", με στόχο την πραγματοποίηση συνεδρίων "κάλπης"

Προς συνέδριο "κάλπης" φαίνεται πως θα εξελιχτεί και το 18ο Πανσπουδαστικό Συνέδριο, που ξεκίνησε χτες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν πως θέλουν να πετύχουν όλες οι παρατάξεις από κοινού, με εξαίρεση τις ΠΚΣ, αρχίζοντας από την πρώτη κιόλας μέρα το γνωστό παιχνίδι των ενστάσεων επί ποικίλων διαδικαστικών θεμάτων, διακόπτοντας διαρκώς τη συνεδρίαση της τεχνικής γραμματείας του Συνεδρίου, με σκοπό να συνεδριάσουν εσωτερικά οι παρατάξεις. Ανάλογη ήταν η εικόνα στο ΤΕΙ Αθήνας όπου ούτε χτες ξεκίνησε το Συνέδριο της ΕΣΕΕ, με ευθύνη των παρατάξεων, με εξαίρεση τις ΠΚΣ.

Αποκορύφωμα της τακτικής των παρατάξεων που μοναδικό σκοπό έχει να μπλοκάρει το 18ο Συνέδριο της ΕΦΕΕ αποτέλεσε η από κοινού ψήφιση από ΔΑΠ, Νέους Ορίζοντες και ΕΑΑΚ του δικαιώματος του... "βέτο" για κάθε παράταξη. Δηλαδή, αν κάποια παράταξη δε συμφωνεί με οτιδήποτε μπορεί να ασκεί "βέτο" οπότε καμία απόφαση δεν μπορεί να παρθεί από την τεχνική γραμματεία.

Σημειώνεται ότι για να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση από την τεχνική γραμματεία (στην οποία εκπροσωπούνται και οι 7 παρατάξεις που έχουν έδρα στο ΚΣ της ΕΦΕΕ) χρειάζεται η υπερενισχυμένη πλειοψηφία των 6/7, όμως μια από τις"ανεξάρτητες" παρατάξεις, τα "Ανεξάρτητα Σχήματα Επιστήμης Πολιτισμού"(ΑΝΕΣΧΕΠ) δεν εμφανίστηκαν στο συνέδριο, με αποτέλεσμα η προηγούμενη απόφαση των ΔΑΠ, ΕΑΑΚ και ΝΕΟ να βάζει φρένο στη διαδικασία.Απάντηση στο ερώτημα "γιατί οι τρεις παραπάνω παρατάξεις να πάρουν από κοινού μια τέτοια απόφαση", δίνει το γεγονός ότι και οι τρεις παρατάξεις αυτές, έχουν από λίγες ως πολλές πιθανότητες να χάσουν από μια έδρα στο νέο ΚΣ της ΕΦΕΕ...

Η διαδικασία χτες συνεχίστηκε με το μοίρασμα των καρτών των αντιπροσώπων. Μέχρι αργά το απόγευμα είχαν μοιραστεί περίπου 150 κάρτες αντιπροσώπων μόνο από την Αθήνα, σε σύνολο περίπου 600 αντιπροσώπων. Το μοίρασμα των καρτών θα συνεχιστεί σήμερα το μεσημέρι, ενώ αύριο σύμφωνα με την απόφαση του ΚΣ της ΕΦΕΕ λήγουν οι εργασίες του συνεδρίου.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο Μ. Βασίλαρος φοιτητής στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Αθήνας και ένας από τους συνέδρους των ΠΚΣ, "άλλο ένα Πανσπουδαστικό Συνέδριο καταλήγει σε αδιέξοδο με ευθύνη των άλλων παρατάξεων. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δει η μεγάλη μάζα των φοιτητών, που συνεχίζει να πιστεύει στις μαζικές διαδικασίες του κινήματος και να δώσει την απάντηση που αξίζει σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μπλοκάρουν τις συλλογικές διαδικασίες".

Οι σπουδαστές

Σε συνέδριο "κάλπης" φαίνεται να εξελίσσεται και το Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΣΕΕ, καθώς ούτε χτες οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο δεν είχαν προμηθευτεί τις κάρτες τους. Οι προσπάθειες των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας να τελειώσει η διαδικασία της διανομής καρτών βρήκαν εμπόδιο τη στάση των άλλων παρατάξεων, οι οποίες τις προηγούμενες μέρες δεν έδειξαν και μεγάλο... ζήλο να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσουν χτες οι εργασίες του συνεδρίου. Την ίδια τακτική συνέχισαν χτες, στη διάρκεια της συνεδρίασης της τεχνικής γραμματείας, ακολουθώντας την τακτική των ενστάσεων δημιουργώντας τεχνητά προβλήματα και αποχωρώντας κάθε τόσο από τη συνεδρίαση με το "έτσι θέλω". Πάντως, το συνέδριο δεν αναμένεται να ξεκινήσει ούτε σήμερα.

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας καταγγέλλουν τη στάση των άλλων παρατάξεων, που, όπως τονίζουν, σκοπό έχουν να οδηγήσουν το σπουδαστικό κίνημα σε ένα συνέδριο κάλπης, από το οποίο θα προκύψει απλά το νέο ΚΣ της ΕΣΕΕ με στόχο να μη συζητηθούν τα προβλήματα των σπουδαστών των ΤΕΙ, η υποβάθμιση των σπουδών τους, οι εξελίξεις στην παιδεία και την κοινωνία γενικότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ