Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο...

Αδεια γραφεία γιατρών και ουρές ασφαλισμένων στους διαδρόμους είναι η εικόνα που συνάντησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Περιστερίου Ν. Τσίλης, σε μια πρωινή επίσκεψή του στο κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Περιστέρι και στα παραρτήματα του Ιδρύματος Νέας Ζωής και Αγίου Ιερόθεου. Την ίδια εικόνα σ' αυτούς τους χώρους είχε συναντήσει και ο "Ρ" πριν τρία χρόνια. Δυστυχώς, τίποτα προς το καλύτερο δεν έχει αλλάξει από τότε. Ούτε καν ο εξαναγκασμός των ασφαλισμένων να στοιβάζουν τα βιβλιάριά τους, από τις 3 τα ξημερώματα, στην κεντρική είσοδο του υποκαταστήματος ΙΚΑ Περιστερίου, για να πάρουν το πρωί σειρά να εξεταστούν από τους γιατρούς.

Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων με τις ατελείωτες ουρές που δημιουργούνται καθημερινά στο υποκατάστημα ΙΚΑ Περιστερίου είναι αποτέλεσμα της έλλειψης γιατρών που υπάρχει στα παραρτήματα ΙΚΑ των γύρω περιοχών. Ειδικότερα:

  • Στο παράρτημα του ΙΚΑ Νέας Ζωής, που καλύπτει 60.000 ασφαλισμένους, δεν υπάρχουν παιδίατρος, δερματολόγος, παθολόγος κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ ο οφθαλμίατρος και ο νευρολόγος είναι εκ περιτροπής δύο ή τρεις φορές τη βδομάδα. "Οι γιατροί των άλλων ειδικοτήτων βάζουν μέσον και σε μικρό χρονικό διάστημα μετατάσσονται στο ιατρεία του κεντρικού υποκαταστήματος ΙΚΑ Περιστερίου, με σκοπό την αύξηση των πελατών τους στα ιδιωτικά τους ιατρεία, καθώς εκεί έρχονται σε επαφή με περισσότερους ασθενείς", διαπιστώνει ο Ν. Τσίλης. Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί επιρρίπτει ευθύνες και στον δήμαρχο Περιστερίου Θ. Δημητρακόπουλο,"τον οποίο χρησιμοποιούν οι γιατροί για να επιτυγχάνουν τα σχέδιά τους".

Μετά από αίτημα των κατοίκων, μαζικών φορέων και του προϊστάμενου του παραρτήματος, η διοίκηση του ΙΚΑ είχε πάρει απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί το ΙΚΑ Ν. Ζωής, διότι και τηρεί όλες τις προϋποθέσεις και θα λύνονταν τέτοιου είδους διοικητικά προβλήματα. "Ωστόσο, έχουν περάσει δύο χρόνια από την απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ και το παράρτημα του ΙΚΑ Ν. Ζωής συνεχίζει να εξαρτάται από το κεντρικό υποκατάστημα ΙΚΑ Περιστερίου", προσθέτει ο Ν. Τσίλης.

  • Στο παράρτημα του ΙΚΑ Αγίου Ιερόθεου, που καλύπτει 35.000 ασφαλισμένους, υπάρχει μεγάλο κτιριακό πρόβλημα. Το κτίριο όπου στεγάζεται το ΙΚΑ με ενοίκιο είναι πολύ μικρό και οι υπηρεσίες του δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά. Αναπληρωτές γιατρών δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα όταν ασθενήσει ή πάρει άδεια ένας γιατρός η θέση να μένει κενή. Αίτημα των κατοίκων είναι να αποκτήσει το ΙΚΑ Αγίου Ιερόθεου ιδιόκτητο και σύγχρονο κτίριο που θα λύσει λειτουργικά προβλήματα. Ακόμη, στα ιατρεία της Ανθούπολης, που ανήκουν στο ΙΚΑ Αγίου Ιερόθεου, η θέση του καρδιολόγου είναι κενή τα τελευταία δύο χρόνια.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδήλωσαν ενάντια στην υπολειτουργία του ΙΚΑ(2013-03-02 00:00:00.0)
«Οδύσσεια» και χαράτσι για τα φάρμακα(2004-04-03 00:00:00.0)
Χωρίς ιατρεία του ΙΚΑ το Ιλιον(2000-10-24 00:00:00.0)
Πολλά προβλήματα στο υποκατάστημα του ΙΚΑ(2000-07-11 00:00:00.0)
Από το Νοέμβρη χωρίς γιατρό(1999-07-03 00:00:00.0)
Αδεια ιατρεία στη Νεα Ζωή(1995-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ