Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Απλήρωτοι οι αμπελουργοί

Απλήρωτοι - παρά τα οξυμένα οικονομικά τους προβλήματα - παραμένουν πολλοί αμπελουργοί του Νομού Ηρακλείου, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αναμπέλωσης οινοστάφυλων και επιτραπέζιων ροζακί.

Συγκεκριμένα, δεκάδες εκατομμύρια δραχμές, από τη δεύτερη παρτίδα κυρίως, έπρεπε να είχαν καταβληθεί στους δικαιούχους αμπελοκαλλιεργητές, εδώ και αρκετούς μήνες. Ομως αυτό δεν έχει γίνει και, για την καθυστέρηση αυτή, κανένας αρμόδιος δεν μπαίνει στον "κόπο" να ενημερώσει τους αγροτικούς φορείς.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν, κυρίως οι αμπελουργοί των επαρχιών Πεδιάδος και Τεμένους, που από το 1994 εκρίζωσαν τα αμπέλια τους και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αναμπέλωσης, αλλά δεν έχουν λάβει ακόμα όλες τις ενισχύσεις που δικαιούνται. Οι συνδικαλιστές που μίλησαν στο "Ρ" κατηγορούν το υπουργείο Γεωργίας για αδιαφορία και τη Διεύθυνση Γεωργίας Ν. Ηρακλείου για πλήρη αποδιοργάνωση. Δεν είναι τυχαίο - όπως λένε - ότι το Γραφείο Αμπελουργίας έχει υποβαθμιστεί και οι λιγοστοί γεωπόνοι, που απέμειναν να απασχολούνται με το αντικείμενο, "τρέχουν και δε φτάνουν". Οι συνέπειες είναι τραγικές τόσο για τους ίδιους τους γεωπόνους και πολύ περισσότερο για τους φτωχούς αμπελουργούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, αφού δεν έχουν εισοδήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ