Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΟΤΕ
Επιβάλλεται η αλλαγή των συσχετισμών

Την ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών δύναμης με την αποδυνάμωση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών και την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, υπογραμμίζει στη διακήρυξή της η ΕΣΚ ΟΤΕ, μπροστά στις εκλογές που γίνονται το επόμενο διάστημα σε μια σειρά σωματεία στον ΟΤΕ για την ανάδειξη νέων διοικήσεων και την εκλογή αντιπροσώπων για το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ ΟΤΕ) που θα γίνει τον ερχόμενο Μάη. Τα Σωματεία που κάνουν εκλογές είναι η ΕΕΤΕ (26 και 27 Νοέμβρη), η ΠΑΣΕ (1-5 Δεκέμβρη) και η ΠΕΤ (το Φλεβάρη του 2009).

Η ΕΣΚ σημειώνει στη Διακήρυξη ότι η κατάσταση των εργαζομένων στον ΟΤΕ συνεχώς χειροτερεύει. Κάτι που εκφράζεται μέσα από τους ανεπαρκείς μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, τη συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και άλλα. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου. Για αυτές τις εξελίξεις τεράστια ευθύνη φέρουν και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που έχουν αποδεχτεί την ιδιωτικοποίηση, υπέγραψαν την κατάργηση της μονιμότητας, συνυπέγραψαν τον αντιασφαλιστικό νόμο 3029 του ΠΑΣΟΚ και άλλα.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση «το μόνο καθήκον της εργατικής τάξης είναι να περάσει στην αντεπίθεση, όχι απλά διεκδικώντας την επαναφορά δικαιωμάτων, αλλά με στόχο την ανατροπή της πολιτικής» των μονοπωλίων, της ΕΕ και των κυβερνήσεων, των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική αυτή. Και σε αυτή την κατεύθυνση απαιτείται η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, της ΕΣΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ