Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στο όνομα της κρίσης

Απεργία σήμερα στον Ομιλο Ιντρακόμ

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, αντιδρώντας στα σχέδια της εργοδοσίας, για απολύσεις που μπορεί να φθάσουν ή και να ξεπεράσουν τις 200. Η εργοδοσία, επικαλούμενη την κρίση, ισχυρίζεται ότι αν δε γίνουν οι απολύσεις, ο όμιλος μπορεί να βάλει λουκέτο.

Στον κλάδο του μετάλλου, σύμφωνα με καταγγελίες, πολλές είναι οι επιχειρήσεις που είτε απολύουν, είτε βάζουν τους εργαζομένους σε διαθεσιμότητα. Στην εταιρεία «Husuvarna» έχουν γίνει 17 απολύσεις εργαζομένων στις οποίες προστίθενται και ακόμα 19 συμβασιούχοι, των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν. Στη «Χαλυβουργία Θεσσαλίας» απολύθηκαν οκτώ εργαζόμενοι το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη και έγινε μείωση της παραγωγής. Στη «Χαλυβουργία Αλμυρού» απολύθηκαν οι έκτακτοι, καταργήθηκε μια βάρδια και μειώθηκε η παραγωγή. Στην «Ελληνική Χαλυβουργία» έγινε μία απόλυση, οι δύο βάρδιες των 12 ωρών μετατράπηκαν σε δύο βάρδιες των οκτώ ωρών και μειώθηκε η παραγωγή.

Ακόμα, στην επιχείρηση «GMC Ξάνθης» απολύθηκε το 2% σε σύνολο 150 εργαζομένων και στην επιχείρηση «GRUPAL Ξάνθης» μπήκε σε διαθεσιμότητα το 50%, σε σύνολο 80 εργαζομένων. Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και οι απολύσεις που έχουν ήδη καταγραφεί σε δημοσίευμα του «Ρ» όπως στη «Φουλγκόρ», όπου έχουν γίνει επτά απολύσεις και έχουν τεθεί σε δίμηνη διαθεσιμότητα 45 εργαζόμενοι. Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας είναι και οι περίπου 150 εργαζόμενοι στην «ΑΛΤΕΚ Τέλεκομ» (θυγατρική του Ομίλου ΑΛΤΕΚ) η οποία οδεύει στην πτώχευση. Χτες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια όπου εκδικάστηκε η αίτηση πτώχευσης της θυγατρικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ