Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς προσωπικό για τη φροντίδα των παιδιών

Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να λειτουργήσει με ασφάλεια το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», απαίτησαν οι εργαζόμενοί του με παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο προαύλιο και στο διοικητή, στη διάρκεια τρίωρης στάσης εργασίας.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα τους και καλώντας τους να κλιμακώσουν ενάντια στην πολιτική που στοχεύει στην εμβάθυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Κενές είναι 720 οργανικές θέσεις προσωπικού, βάσει του ξεπερασμένου οργανισμού και ενώ στο μεταξύ έχουν δημιουργηθεί νέα τμήματα. Σε παράσταση στη διοίκηση, ο διοικητής Α. Λαναράς παραδέχτηκε την εκρηκτική κατάσταση, όμως υπεραμύνθηκε της πολιτικής του υπουργείου Υγείας, λέγοντας ότι ...υπάρχει πολιτική βούληση για προσλήψεις. Είπε ακόμα ότι το επόμενο διάστημα θα φτάσουν στο νοσοκομείο 35 άτομα μόνιμο προσωπικό, 28 επικουρικό και εποχικό προσωπικό και 11 για την τεχνική υπηρεσία.

Στο μεταξύ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος στις προμήθειες, που έχει προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Συγκέντρωση στην είσοδο του Τζάνειου Νοσοκομείου πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και την καθυστέρηση στις προμήθειες, που και εδώ δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα. Για παράδειγμα, στην Ορθοπεδική Κλινική δεν έχουν πλέον επιθέματα για τους ασθενείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ