Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα προβλήματα σε «Αττικόν» και «Ευαγγελισμό»

Σε διαρκείς κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» (φωτ.) και στο «Αττικόν»
Σε διαρκείς κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» (φωτ.) και στο «Αττικόν»
Αμεσες λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Ευαγγελισμός» απαιτεί το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Σπύρος Χαλβατζής προς τον υπουργό Υγείας.

Ο Σπ. Χαλβατζής αναφέρεται στις κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία με αιχμή τις ελλείψεις σε προσωπικό, σημειώνοντας ότι «οι εφημερίες και υπερωρίες παραμένουν απλήρωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα». Η κατάσταση οδηγεί στη συγχώνευση ιατρικών τμημάτων και εντατικοποιεί τις συνθήκες εργασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών. Πολιτική που υποβαθμίζει, απαξιώνει και εμπορευματοποιεί παραπέρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με σοβαρές επιπτώσεις στην παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών από τα δημόσια νοσοκομεία, εξωθώντας πολλούς ασθενείς να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Σπ. Χαλβατζής ρωτά τον υπουργό Υγείας, αν προτίθεται να προχωρήσει σε προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα νοσηλευτικού και γιατρών, πλήρους και σταθερής απασχόλησης, καθώς και να μονιμοποιήσει όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών. Απαιτεί ακόμα να καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες των γιατρών και των υπολοίπων εργαζομένων των νοσοκομείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ