Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΔΗΣΥ
Κάλεσμα συμπόρευσης με τις ταξικές δυνάμεις

Κάλεσμα να συμμετέχουν μαζικά με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος απευθύνει η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ) στους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι η στάση εργασίας (12 μ. - τέλος ωραρίου) της ΑΔΕΔΥ στις 26 Νοέμβρη και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την ίδια μέρα στην Ομόνοια στις 12.30 το μεσημέρι. Ακόμα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη και η πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 10 Δεκέμβρη, με συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στις 10.30 το πρωί.

«Τώρα που το καπιταλιστικό σύστημα παραδέρνει στη νέα έντονη οικονομική κρίση του, βλέπουμε ότι γίνεται πιο επιθετικό ενάντια στους εργαζόμενους» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤΑΔΗΣΥ και αναδεικνύει σαν ζήτημα αιχμής την προάσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, σε μια περίοδο που το Ταμείο Πρόνοιας δεν μπορεί να καταβάλει το εφάπαξ, ο ΟΠΑΔ δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές του υποχρεώσεις και η κινητή περιουσία του ΤΕΑΔΥ είναι «τζογαρισμένη» σε μετοχές και έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξίας της.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, είναι ανάγκη, υπογραμμίζει η ΤΑΔΗΣΥ, μέσα από ενιαίους, ταξικούς αγώνες να καταδικαστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές και οι φορείς της, αλλά και ο συμβιβασμός των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που συναινούν σε αυτή την πολιτική. Να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ