Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΡΕΝΤΗ
Στρώνει το δρόμο στους ιδιώτες της Υγείας

Με απόφασή της, η πλειοψηφία άλλαξε χτες τη χρήση σε οικόπεδα του Ελαιώνα προκειμένου να χτιστεί ιδιωτικό θεραπευτήριο

«Γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο και αγοραίος αντικομμουνισμός. Αυτή τη γνωστή «συνταγή» ακολούθησε και η δημοτική αρχή του Ρέντη (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ), επιχειρώντας να αντικρούσει τα επιχειρήματα με τα οποία ο επικεφαλής της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΠΑΣ), Μιχάλης Φιορεντής, αντιτάχτηκε στο αίτημα της κατασκευαστικής εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ (ιδιοκτησία Κόκκαλη) να χτίσει ιδιωτικό νοσοκομείο στον Ελαιώνα.

Συγκεκριμένα, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ διαθέτει στον Ελαιώνα ένα οικόπεδο έκτασης 25 περίπου στρεμμάτων και ζήτησε από το δήμο την προσθήκη νέας χρήσης, «κτιρίων περίθαλψης» (η σημερινή χρήση είναι για καταστήματα και κατοικίες), προκειμένου να κατασκευάσει ένα νέο θεραπευτήριο, για λογαριασμό του ΙΑΣΩ, με 200 κρεβάτια, ως αυτόνομη μονάδα. Απέναντι σ' αυτό το αίτημα, η δημοτική αρχή προσφέρθηκε να αλλάξει τη χρήση γης και σε γειτονικό οικόπεδο, προκειμένου οι ιδιοκτήτες του να μπορούν να το πουλήσουν στην εταιρεία! Την πρόταση ψήφισαν όλες οι παρατάξεις εκτός της ΠΑΣ.

Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είχαν προσκληθεί και έκαναν την εισήγηση του θέματος (!) οι εκπρόσωποι της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, οι οποίοι εξήγησαν κυνικά ότι ο λόγος για τον οποίο σχεδιάζουν εκεί τη νοσοκομειακή μονάδα, είναι η έλλειψη θεραπευτικών ιδρυμάτων στην περιοχή και οι ελλείψεις του Νοσοκομείου της Νίκαιας. Η νέα κλινική θα έχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Τμήμα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Δηλαδή, πάνω ακριβώς στη μεθοδευμένη από την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων πατούν οι ιδιώτες για να θησαυρίσουν από την τσέπη του λαού.

Ο εκπρόσωπος της ΠΑΣ υπενθύμισε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Νίκαιας και κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να στηρίξουν τον αγώνα για πρόσληψη προσωπικού, ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων και δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Στα επιχειρήματά του όμως δέχτηκε μια χυδαία αντικομμουνιστική επίθεση περί «γκούλαγκ», ενώ ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης άφησε άθλια υπονοούμενα για συνδιαλλαγή του ΚΚΕ με τον Κόκκαλη, με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση του Κόμματος στο Γράμμο προς τιμήν του Πέτρου Κόκκαλη!

Παράλληλα, εκφράστηκε και μια απροκάλυπτη υπεράσπιση του ιδιωτικού κεφαλαίου και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, χωρίς βέβαια να ακουστεί κουβέντα για την απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τις τραγικές ελλείψεις, που στρώνουν το δρόμο στην εμπορευματοποίηση της Υγείας. Σύμμαχος στην απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής, όπως και σε άλλες, ήταν και η παράταξη της ΝΔ. Μιλώντας στον «Ρ» ο Μιχάλης Φιορεντής κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας και τη χυδαία αντικομμουνιστική επίθεση με πρωτοστάτη το δήμαρχο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απολύσεις - «λίπασμα» στην κερδοφορία (2008-11-07 00:00:00.0)
Μια ζωντανή Μαρτυρία (2008-10-07 00:00:00.0)
"Αξιοποιήστε αγωνιστικά τη δύναμη της ψήφου σας!" (1998-10-08 00:00:00.0)
Παρέμβαση Σημίτη υπέρ Κόκκαλη! (1998-07-22 00:00:00.0)
Ο Δήμος Ρέντη αντιδρά στο "έγκλημα" Μπολτσή (1996-10-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ