Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΕΝΤΗΣ
"Αξιοποιήστε αγωνιστικά τη δύναμη της ψήφου σας!"

Ο Ρέντης έχει ανάγκη από δημοτική αρχή - πόλο συσπείρωσης και αγώνα, τόνισε η υποψήφια νομάρχης Πειραιά, Ελπ. Παντελάκη, ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος Ρέντη, Β. Κυριακού, στην κεντρική συγκέντρωση της ΠΑΣ, κάλεσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν αντίσταση και αγώνα

Κάλεσμα ενίσχυσης του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της "Προοδευτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΠΑΣ) για να αλλάξει ουσιαστικά η ζωή των κατοίκων του Ρέντη την επομένη των εκλογών, με μια δημοτική αρχή που θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, απηύθυνε στον ρεντιώτικο λαό ο υποψήφιος δήμαρχος της ΠΑΣ Βαγγέλης Κυριακού,κατά τη διάρκεια της κεντρικής συγκέντρωσης που έγινε προχτές στην πλατεία Αγίου Ιωάννου Ρέντη. Χαιρετίζοντας στη συγκέντρωση ο Μιχάλης Νουφαρίτσης,γραμματέας του ΕΚ Πειραιά και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την "Προοδευτική Αγωνιστική Συνεργασία", είπε: "Την Κυριακή με την ψήφο μας πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, στους δημάρχους και τους νομάρχες που τη στηρίζουν και που την επόμενη μέρα των εκλογών θα κάνουν το ίδιο".

Στη συνέχεια η Ελπίδα Παντελάκη,υποψήφια νομάρχης Πειραιά, αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχεται σήμερα η εργατική τάξη, με την ξεθεμελίωση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. "Ο Ρέντης έχει ανάγκη από δημοτική αρχή που θα αντιπαλεύει, φρενάρει, θα ανακόπτει την ταχύτητα των αντιλαϊκών μέτρων και στο χώρο του δήμου και θα είναι κοντά στο λαό και τα προβλήματά τους", είπε για να συνεχίσει: "Θα οργανώνει, θα συντονίζει την πάλη του ενάντια σε αυτή την πολιτική, δημιουργώντας και από τη δική του πλευρά αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε να αλλάξει ουσιαστικά η ζωή μας". Καταλήγοντας απηύθυνε κάλεσμα "στους ανθρώπους που το αίμα τους βράζει, που δε βολεύονται στο ρουσφέτι, στην ασχήμια, στο χρηματισμό, που έχουν αξιοπρέπεια και λεβεντιά και τους λέμε "όλοι εσείς είστε δικοί μας. Μαζί και στην ψήφο, μαζί αύριο και στον αγώνα". Είναι ανάγκη να μην ξεχαστείτε ούτε στιγμή τις λίγες μέρες που απομένουν. Υπερψηφίστε την ΠΑΣ στο δήμο, τη ΝΑΣ στη νομαρχία".

Ο Βαγγέλης Κυριακού,υποψήφιος δήμαρχος, στην ομιλία του άσκησε δριμύτατη κριτική στο σημερινό δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, που στηρίζει πιστά τις εντολές της κυβέρνησης και "γι' αυτό και άξια πήρε το χρίσμα του κυβερνητικού υποψηφίου", αλλά και στους άλλους δύο συνδυασμούς που δεν παίρνουν θέση απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ρεντιώτικος λαός. "Το πρότυπο πόλης δεν το προσδιορίζουν τα πεζοδρόμια, τα παρτέρια, οι διανοίξεις λίγων μικρών δρόμων. Αυτά είναι έργα που ο κάθε δήμαρχος με "Πρόγραμμα Διαχείρισης" μπορεί άνετα να τα κάνει. Και σαν τέτοιος δήμαρχος διαχειριστής φιλοδοξεί να ξαναεκλεγεί. Γι' αυτό άλλωστε τα υπόσχονται και όλοι οι υποψήφιοι. Για τα σοβαρά προβλήματα, όπως η αντιπλημμυρική προστασία, το σκάνδαλο των πολυκατοικιών του Μπολτσή, για τον Ελαιώνα, τη δεινή φορολογία που επιβάλλεται στους δημότες δεν παίρνουν καμία θέση", τόνισε ο Β. Κυριακού.

Καταλήγοντας είπε: "Ο Ρέντης πρέπει να ξεφύγει από το μαρασμό, την παθητικότητα και τη μοιρολατρία. Αξιοποιήστε τη δύναμη της ψήφου σας. Καταψηφίστε αυτούς που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική για να μη χρησιμοποιήσουν την ψήφο σας σαν επιβράβευση αυτής της πολιτικής. Ψήφισε ΠΑΣ, για αντίσταση, αγώνα, για συσπείρωση και ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ