Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Οπλο στα χέρια των εργαζομένων

Αύριο στις 8 μ.μ. στο πάρκο του Αγίου Θεράποντα η κεντρική εκδήλωση με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Αγάπιο Σαχίνη

Συνεχίστηκαν και χτες οι περιοδείες του Αγάπιου Σαχίνη,υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, σε χώρους δουλιάς και σε γειτονιές της πόλης, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση των φίλων και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού για την επιτυχία της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης που πραγματοποιείται αύριο, Παρασκευή στις 8 μ.μ., στο πάρκο του Αγ. Θεράποντα.

Χτες ο Αγ. Σαχίνης συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους επισκέφτηκε την υπηρεσία του υπουργείου Συγκοινωνιών, τα ΚΤΕΟ, τα αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ σε Σταυρούπολη και Φοίνικα και το κεντρικό παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας. Συζήτησε με τους εργαζόμενους τις θέσεις του συνδυασμού για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανέλυσε τις προτάσεις του για την προώθηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα της πόλης και των εργαζομένων.

"Η πόλη θέλει ανθρώπους που αντιστέκονται, που δεν είναι κυβερνητικοί υπάλληλοι, που δε συμβιβάζονται, που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, την τρομοκρατία στους τόπους δουλιάς, στην κατάργηση κατακτήσεων των εργαζομένων. Η ψήφος στο συνδυασμό μας δε δίνεται στα τυφλά και για πειραματισμό. Η θητεία που είχαμε στη διοίκηση του δήμου με δήμαρχο τον Θανάση Γιαννούση έδειξε πώς εννοούμε εμείς τον διεκδικητικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", τόνισε ο Αγ. Σαχίνης, μιλώντας στους εργαζόμενους. "Η αποφασιστική ενίσχυση του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ", συνέχισε, θα είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων, στην πάλη τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που όχι μόνο δε λύνει τα προβλήματα, αλλά τα οξύνει ακόμη περισσότερο".

Κάλεσμα του Ερμή Μουρατίδη

Κάλεσμα προς όλους τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης να ψηφίσουν το συνδυασμό "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" απευθύνει ο σκηνοθέτης Ερμής Μουρατίδης,υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού. Σχετικά με την απόφασή του να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αγ. Σαχίνη, ο Ερμής Μουρατίδης δήλωσε στο "Ρ":

"Κατ' αρχάς να πω ότι οι λόγοι που με οδήγησαν να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο είναι ιδεολογικοί και κατά δεύτερο λόγο πολιτιστικοί και ειδικότερα τέχνης. Παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, ιδίως από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Σημίτη, μια έντονη, μια επιστημονική, θα έλεγα, καλλιέργεια επέμβασης πάνω στο κύτταρό μας, μια επέμβαση που εφαρμόζεται τελευταία πάνω στην ψυχοσύνθεσή μας, αλλαγής των χαρακτηριστικών μας. Γίνεται αυτή η καλλιέργεια πάνω στο κύτταρο, πάνω στο υποσυνείδητο για την καλλιέργεια της αποβλάκωσης. Χρειάζονται αποβλακωμένοι άνθρωποι, για να μπορούν να τους εκμεταλλευτούν. Βρισκόμαστε, λοιπόν, μπροστά σε μια συστηματική καλλιέργεια του ενστίκτου. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη με διαχειριστή - εκπρόσωπο αυτής της ιδεολογίας το μεγάλο Δομέστικο της πόλης τον Βαγγέλη Βενιζέλο, επιχειρείται η προβολή της καλλιέργειας αυτής που δεν είναι μόνο ελληνική. Για παράδειγμα το Φεστιβάλ κινηματογράφου, το ΚΘΒΕ, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα ήτανε όλα αυτά έτσι οργανωμένα, κυρίως για να καταστραφεί η φυσιογνωμία αυτής της πόλης. Στον κινηματογράφο γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να μη δείξει τις ελληνικές ρίζες, την ελληνική ταυτότητα. Μέσα στα πλαίσια αυτά της αποβλάκωσης χρησιμοποιείται κυρίως η τηλεόραση και ο κινηματογράφος. Και δεν είναι μόνο ο κινηματογράφος, είναι κυρίως η τηλεόραση, ο απρόσκλητος επισκέπτης στο σπίτι.

Ολη αυτή η προσπάθεια που καταβάλλεται από κυβερνητικής πλευράς αποβλέπει στην ψυχολογία αγέλης, γιατί οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να στοχαστούν και να βαδίσουν αναλόγως. Και εδώ είναι ο μεγάλος ρόλος του λεγόμενου υπουργού Πολιτισμού, που ο Αγ. Σαχίνης τον ονομάζει αυτοκράτορα του πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, όχι άδικα. Εχει δημιουργήσει ο κ. Βενιζέλος μια αυλή, προσκείμενων και δυστυχώς σ' αυτή την αυλή "έχει κολλήσει" και το λεγόμενο ρεύμα - τσόντα το λέω εγώ - του κ. Βούγια. Πάρα πολλά στελέχη του συνασπισμού έχουν βολευτεί σε καλές θέσεις συνεργαζόμενοι εδώ με την αυλή του Β. Βενιζέλου και καλοπερνάνε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ