Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΜΕ Α' ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Τα προβλήματα παραμένουν άλυτα

Με ελλείψεις καθηγητών γενικών μαθημάτων σε γυμνάσια - "ενιαία" λύκεια, ελλείψεις προσωπικού στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, με τα προβλήματα στο κτιριακό, τις διπλοβάρδιες, τα ανύπαρκτα εργαστήρια, αλλά και οφειλές δεδουλευμένων των καθηγητών, ξεκίνησε και η φετινή σχολική χρονιά στο Περιστέρι. Χτες σε συνέντευξη Τύπου η ΕΛΜΕ Α Δυτικής Αττικής έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τα παραπάνω προβλήματα, στο πλαίσιο της χτεσινής 3ωρης στάσης εργασίας που έγινε, απαιτώντας την καταβολή δεδουλευμένων από το 1997.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία σε ό,τι αφορά την Τεχνική Εκπαίδευση, έχουν ιδρυθεί στο δήμο, στα χαρτιά, 4 ημερήσια και 2 εσπερινά ΤΕΕ. Μάλιστα, το γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο για να γνωρίζουν οι μαθητές ποια ΤΕΕ και με ποιες ειδικότητες θα δημιουργηθούν στο Περιστέρι. Αυτό όμως που οι μαθητές διαπιστώνουν όταν πάρουν τα χαρτιά αυτά στα χέρια τους είναι ότι το 6ο ΤΕΕ καταργήθηκε πριν ιδρυθεί, τομείς ολόκληροι, αλλά και ειδικότητες δε θα λειτουργήσουν, ελλείψεις σε καθηγητές, αλλά και μαθήματα που δε γίνονται, γιατί δεν υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα και βιβλία. Στα 3ωρα που γίνονται οι καθηγητές αναγκάζονται να διδάσκουν ό,τι αυτοί κρίνουν.

Μάλιστα πόσες ακριβώς είναι οι ελλείψεις καθηγητών στα ΤΕΕ, στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει, γιατί δεν υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα. Στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα κενά υπολογίζονται κατ' εκτίμηση και τα υπηρεσιακά συμβούλια όταν τοποθετούν καθηγητές τούς τοποθετούν χωρίς να είναι γνωστές οι ακριβείς ανάγκες των σχολικών μονάδων. Σύμφωνα με τα στοιχεία (μέχρι τις 5 Οκτώβρη): Στο 1ο ΤΕΕ υπάρχει έλλειψη 13 καθηγητών, στο 2ο 3 καθηγητών και στο 3ο 14. Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία στα γυμνάσια και λύκεια μέχρι τις 5 Οκτώβρη υπήρχε έλλειψη 30 καθηγητών.

Σε ό,τι αφορά τη διδασκαλία του μαθήματος της πληροφορικής, υπάρχει αδυναμία διδασκαλίας του, αφού στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχουν εργαστήρια πληροφορικής. "Η λύση που επέλεξε το Γραφείο Β/θμιας Εκπαίδευσης (σχεδόν αναγκαστική) είναι η χρησιμοποίηση των εργαστηρίων των γυμνασίων. Οπως είναι φυσικό, η χρησιμοποίηση εργαστηρίων με ξεπερασμένους σήμερα υπολογιστές από δύο ή και τρία σχολεία ακυρώνει τη διδασκαλία του μαθήματος", αναφέρει η ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ