Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Ψηφίστε με σιγουριά ΝΑΣ

Περιοδεία στα κεντρικά του ΟΑΕΔ έκαναν χτες οι Γ. Μαυρίκος και Χ. Κατσώτης

Να ψηφίσουν με σιγουριά τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" την Κυριακή, κάλεσε χτες τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ ο Γ. Μαυρίκος,υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ. Μαζί του και ο Χ. Κατσώτης,υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγίου Δημητρίου, μέλος των διοικήσεων ΓΣΕΕ και ΟΑΕΔ.

Ο Γ. Μαυρίκος τόνισε ότι υπάρχουν βασικά κριτήρια για την ψήφο σ' αυτές τις εκλογές, τα οποία αποσιωπούν οι άλλες παρατάξεις, δίνοντας βάρος μόνο σε έργα "βιτρίνας", και σημείωσε ότι "κανένας δεν αμφισβητεί ότι ηΤΑ επιβάλλεται να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής στην πόλη, υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα".

Ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική κατάσταση, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις εργασιακές σχέσεις, στην ανεργία και το ασφαλιστικό, τονίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, καθώς και την ανάγκη να απαντήσει ο λαός σε αυτά τα ζητήματα μέσα από την ψήφο του στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Αναφερόμενος στον ΟΑΕΔ και το ρόλο του, σημείωσε ότι προωθούνται τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας, τα οποία μάλιστα υποστήριξαν όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Ανέδειξε πλευρές της εφαρμοζόμενης πολιτικής που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση τμημάτων του ΟΑΕΔ και υπογράμμισε ότι "εμείς είμαστε υπέρ του ΟΑΕΔ, αλλά ενός ΟΑΕΔ όχι όπως τον θέλουν οι άλλες παρατάξεις, σε ρόλο "γκρουπιέρη", που θα μοιράζει δισεκατομμύρια στο τραπέζι για να τα λυμαίνονται οι εργοδότες".

Επισήμανε, επίσης, ο Γ. Μαυρίκος,την αντίφαση των υποψηφίων του ΣΥΝ, όπου για τη νομαρχία καλούν σε ψήφο αντίστασης και στους δήμους όλης της χώρας συνεργάζονται με τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Για τη ΝΔ είπε ότι οι υποψήφιοι που στηρίζει "έχουν την ίδια αφετηρία και τέρμα με τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, αλλά επιβιβάζονται σε διαφορετικό λεωφορείο για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες". Πρόσθεσε, ακόμη, ότι αν στις εκλογές αυτές οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ κερδίσουν, τότε το μήνυμα για την κυβέρνηση θα είναι ότι μπορεί να πάρει κι άλλα σκληρά μέτρα, ότι ο κόσμος τα αντέχει και τα ανέχεται.

Ο Χ. Κατσώτης τόνισε ότι "σ' αυτές τις εκλογές ο καθένας με τη συμμετοχή και τη δράση του μπορεί να δώσει μηνύματα". Ειδικότερα για τον ΟΑΕΔ, σημείωσε ότι είναι ανάγκη να αλλάξει ρότα και ότι η στήριξη αγωνιστικών συνδυασμών και η ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων μπορεί να αναδείξει άλλες προτεραιότητες, προς το συμφέρον των άνεργων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ο λαός να πάρει τα μέτρα του»(2006-10-16 00:00:00.0)
Σήμερα η συζήτηση στη Ζώνη(2006-05-13 00:00:00.0)
Ανατροπή των συσχετισμών σε όλα τα επίπεδα(2006-03-16 00:00:00.0)
«Ποια τάξη ωφελείται και ποια βλάπτεται»(2006-03-08 00:00:00.0)
Μεγάλες συγκεντρώσεις των αγωνιστικών συνδυασμών(2002-10-03 00:00:00.0)
Αισιοδοξία για την «αναγέννηση» του νομού(2002-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ