Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Ανεμος νίκης και αλλαγής

"Στην ενότητα βρίσκεται η δύναμη". Με το σύνθημα αυτό και με τη μαζική συμμετοχή τους, οι κάτοικοι του Χολαργού διατράνωσαν τη θέλησή τους για δημοτική αρχή κοντά στο λαό, στην προχτεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών" και της "Δημοκρατικής Ενότητας Χολαργού"

Ενας άλλος άνεμος πνέει πλέον στο Δήμο του Χολαργού.Ο άνεμος της αισιοδοξίας για την εκλογική νίκη, ο άνεμος της αλλαγής μετά από 16 χρόνια. Ετσι, με κεντρικό σύνθημα "στην ενότητα βρίσκεται η δύναμη και στην ανανέωση η ελπίδα", ο λαός του Χολαργού έδωσε το στίγμα της νίκης των δυνάμεων που βρίσκονται δίπλα στο λαό, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της "Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών" (ΑΚΙΠΟ) και της "Δημοκρατικής Ενότητας Χολαργού" (ΔΕΧ), με κοινό υποψήφιο δήμαρχο τονΧρήστο Δασκαλόπουλο.

"Η συγκέντρωση αυτή είναι της ενότητας και της δράσης, της ελπίδας και της νίκης. Από αυτό το βήμα δίνουμε το μήνυμα ότι στις 12 Οκτώβρη, ξημερώνει μία νέα μέρα για το Χολαργό. Πλέον, δικαιώνεται ο αγώνας ενός συνδυασμού που είναι δεσμευμένος μόνο απέναντι στο χολαργιώτικο λαό και αναδείχτηκε μέσα από την κοινωνία". Με τα λόγια αυτά, ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, Χρήστος Δασκαλόπουλος, άρχισε την ομιλία του στη μαζική προεκλογική συγκέντρωση, αναδείχνοντας τον ρόλο ενός συνδυασμού που "βγήκε" μέσα από τους ίδιους τους πολίτες και θα παλέψει με αυτούς για ένα νέο δήμο.

Και συνέχισε: "Το κυριότερο για μας είναι η συμμετοχή του πολίτη που πρέπει να είναι κοντά μας, με νέους θεσμούς, αλλά και με παλιότερους, τους οποίους θα αναβιώσουμε - όπως, για παράδειγμα, τα συνοικιακά συμβούλια ή η δημοτική εφημερίδα. Η αρχή αυτή διακατέχει τον συνδυασμό μας, αφού ο λαός πρέπει να ελέγχει τη δημοτική αρχή, αλλά ταυτόχρονα και η δημοτική αρχή πρέπει να κινητοποιεί τον πολίτη". Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε ειδικότερα και στα προβλήματα του Χολαργού.

"Δεν είμαστε "σωτήρες""

Νωρίτερα, απηύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας Χολαργού" Νίκος Ζαχάρος,ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: "Ζητάμε να ψηφιστούμε, όχι γιατί δηλώνουμε "σωτήρες", αλλά γιατί είμαστε οι μόνοι που θέλουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όχι μόνο λαϊκό θεσμό, αλλά και θεσμό κοινωνικής εξουσίας, με ανοιχτό μέτωπο στα οικονομικά συμφέροντα και ανυπόταχτο σε οποιονδήποτε κρατισμό ή κομματισμό".

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, και ο Γιώργος Κολοβός,υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ως εκπρόσωπος της ΑΚΙΠΟ. Ετσι, τόνισε, μεταξύ άλλων: "Πρέπει να αγωνιστούμε για ένα δήμο ανεξάρτητο από συμφέροντα και εξαρτήσεις". "Η δική σας ψήφο", είπε αναφερόμενος στους δεκάδες συγκεντρωμένους, "θα γυρίσει σελίδα στον Χολαργό. Την επομένη των εκλογών, θα χαράξουμε μια νέα αγωνιστική πορεία", είπε. Στη συγκέντρωση, τέλος, χαιρέτισε και ο Αγης Τάτσης,νέος υποψήφιος. Τέλος, παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της νίκης και του αγώνα στο χολαργιώτικο λαό, κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψήφος για την ενίσχυση των αγώνων (2006-10-13 00:00:00.0)
Λιβελογράφοι (2006-07-13 00:00:00.0)
Σήμερα στον τηλεοπτικό «902» (2002-10-03 00:00:00.0)
Νίκος Θεμελής (1998-10-18 00:00:00.0)
Οι αντιστασιακοί ψηφίζουν αγωνιστικούς συνδυασμούς (1998-09-30 00:00:00.0)
Για μια διεκδικητική, αγωνιστική δημοτική αρχή (1998-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ