Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ
Για μια διεκδικητική, αγωνιστική δημοτική αρχή

Ο Γιάννης (Βάνιας) Ιωαννίδης, υποψήφιος δήμαρχος της "Προοδευτικής Δημοκρατικής Ενότητας"

Ο Γιάννης (Βάνιας) Ιωαννίδης, επί πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος, ευρύτερα γνωστός για το ήθος του και τους κοινωνικούς αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για τη λύση των προβλημάτων της περιοχής, ανακηρύχτηκε υποψήφιος δήμαρχος της "Προοδευτικής Δημοκρατικής Ενότητας" στον Δήμο Νέας Ιωνίας Βόλου.

Η ανακήρυξή του έγινε μετά από πρόταση του Απ. Κατσάνου, επικεφαλής της Γραμματείας της παράταξης στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημαρχείου Νέας Ιωνίας, στη συγκέντρωση στην οποία παραβρέθηκαν ο Ν. Γκατζής,βουλευτής του ΚΚΕ, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, πρόεδροι μαζικών φορέων και εκπρόσωποι πολλών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Μιλώντας μετά την ανακήρυξή του ο Γ. Ιωαννίδης, υπογράμμισε ότι θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις του για τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου νίκης, ενός συνδυασμού που θα είναι ενωτικός, πλατύς, θ' απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του λαού της Νέας Ιωνίας και θα διασφαλίζει μια δραστήρια, διεκδικητική, αγωνιστική δημοτική αρχή.

Στόχος είναι - είπε - να συναντηθούμε και να δράσουμε άνθρωποι της πόλης και των κοινοτήτων που θ' ανήκουμε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, οι οποίοι όμως στην πρώτη γραμμή των στόχων θα έχουμε να παίξει η Αυτοδιοίκηση το ρόλο που της αρμόζει.

Αναφερόμενος στη σημερινή δημοτική αρχή επισήμανε ότι λειτούργησε με βάση την αντίληψη που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν το "μακρύ χέρι" της εκάστοτε κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό - είπε - ότι δεν εναντιώθηκε σε καμιά κυβερνητική επιλογή, όσο καταστροφική κι αν ήταν για το θεσμό της ΤΑ. Είπε "ναι σε όλα".

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η παράταξη έχει παράδοση και πλούσια προσφορά παραδεχτή απ' όλους. Για τρεις τετραετίες, μ' επικεφαλής τον επιτυχημένο δήμαρχο Ανδρέα Βαλαχή, εργαστήκαμε ανιδιοτελώς για να γίνει η Νέα Ιωνία, από προσφυγικός καταυλισμός σε σύγχρονη πόλη.

Παρουσιάζοντας σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα της παράταξης, στάθηκε σε προβλήματα όπως η λειτουργία του δήμου, η διεκδίκηση άλλων σχέσεων με την κεντρική εξουσία, η απόρριψη της πρόσθετης τοπικής φορολογίας, η διαμόρφωση τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος, η ενεργή στήριξη των αγώνων των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας για την υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων, οι χωροταξικές και πολεοδομικές παρεμβάσεις με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον, η ενεργοποίηση των συνοικιακών συμβουλίων, η διατήρηση των πολιτιστικών θησαυρών. Και κατέληξε τονίζοντας ότι "γνωρίζουμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στην εκλογική δουλιά από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους κυβερνητικούς μηχανισμούς, αλλά είναι στο χέρι των δημοτών τελικά να επιβάλουν την αλλαγή στο δήμο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακηρύξεις υποψηφίων δημάρχων (2006-02-26 00:00:00.0)
Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ (2001-12-06 00:00:00.0)
Στο προσκήνιο ο λαός της Ν. Ιωνίας (1998-06-18 00:00:00.0)
Με νέα ορμή για την άλλη πολιτική (1998-06-03 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων (1998-04-04 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων (1998-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ