Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομικοί κακοποίησαν τσιγγάνους

Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κακοποίησης δυο νεαρών τσιγγάνων στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου ενεργείται με εντολή του αρχηγού της Αστυνομίας Α. Βασιλόπουλου,μετά από καταγγελίες του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των συμφωνιών του Ελσίνκι και την Ελληνική Ομάδα για τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ιατροδικαστή Πατρών Ορφέα Περίδη, οι Ρομά Λάζαρος Μπέκος,17 χρονών και Λευτέρης Κοτρόπουλος, 18 χρονών, βρέθηκαν να έχουν μέτριες σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν από θλον όργανο. Οι τσιγγάνοι είχαν συλληφθεί στις 8 του Μάη και όπως είπαν στους εκπροσώπους των οργανώσεων τούς χτύπησαν οι αστυνομικοί με τα όπλα και τα γκλοπ τους αμέσως μετά τη σύλληψή τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι οι καταγγελίες ερευνώνται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ για να αμβλύνει τις εντυπώσεις πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για την προστασία των μειονοτήτων. Ανέφερε επίσης ότι φέτος μεταξύ των ομάδων που είπαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό ήταν και μια ομάδα μικρών τσιγγάνων, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μοίρασε δώρα σε έναν καταυλισμό τσιγγάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ