Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ακομμάτιστοι οι κομματικοί υποψήφιοι!

Την τακτική - εμπαιγμό των δημοτών για δήθεν ακομμάτιστους και ανεξάρτητους υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες προωθεί η ηγεσία της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να προσδώσει "ευρύτερη εμβέλεια" στους κομματικούς υποψηφίους.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής έχει αποφασιστεί οι δήμαρχοι να ανακοινώσουν "μόνοι τους" τις υποψηφιότητές τους και στη συνέχεια να έρθει η ηγεσία να εκφράσει την υποστήριξή της! Αυτό θα γίνει και με τον ακομμάτιστο Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος "καθυστερημένα" θα συναντηθεί με τον Κ. Καραμανλή για τη δήλωση υποστήριξης.

Η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και με τους υποψηφίους δημάρχους για τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, τα ονόματα των οποίων έχουν αποφασιστεί μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις στη Ρηγίλλης και θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών. Συγκεκριμένα, για τη Θεσσαλονίκη το "χρίσμα" του υποψήφιου δημάρχου έχει δοθεί στον βουλευτή Β. Παπαγεωργόπουλο, ενώ έχει εξασφαλιστεί η ουδετεροποίηση ή και η υποστήριξή του από τον νυν δήμαρχο Κ. Κοσμόπουλο. Η δήλωση Κοσμόπουλου αναμενόταν να γίνει ή αργά χτες το βράδυ ή σήμερα το πρωί, πριν, πάντως, αφιχθεί το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Καραμανλής, για μη φανεί ότι η δήλωσή του ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων από τη Ρηγίλλης! Ο Β. Παπαγεωργόπουλος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά τον Πειραιά, πληροφορίες αναφέρουν ότι μοιράστηκαν τα πόστα και έτσι υποψήφιος για το δήμο προτείνεται ο Χρ. Αγραπίδης, ενώ για τη νομαρχία ο Χαρ. Κεφάλας.

Για τη νομαρχία Θεσσαλονίκης υποψήφιος θα είναι ο επιχειρηματίας Γ. Στεργίου, ενώ για την "υπερνομαρχία" Αθηνών μάλλον καταλήγει στην υποψηφιότητα του Θ. Κατριβάνου, καθώς ο Β. Πολύδωρας θέτει, σύμφωνα με τη Ρηγίλλης,"ιδιότυπους όρους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ