Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε απόγνωση οι παγόπληκτοι της Πελοποννήσου

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Πελοποννήσου, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν οι όψιμοι παγετοί (αρχές Απρίλη), φέρνουν με Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Βαγγέλης Μπούτας.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, η καταστροφή της ηρτημένης σοδειάς στα κηπευτικά και τις βερικοκιές είναι ολοκληρωτική, ενώ η καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου στα εσπεριδοειδή ξεπερνάει το 70%. Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν προβλέπει καμία αποζημίωση για το φυτικό κεφάλαιο, ενώ οι αποζημιώσεις για τις βερικοκιές είναι πολύ χαμηλές, ειδικά αν θεωρηθεί ότι η ζημιά έγινε στο στάδιο της ανθοφορίας και στο στάδιο του καρπιδίου, που πραγματικά έγινε.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας: Τι ενέργειες θα κάνει για να αποζημιωθούν έγκαιρα από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες για την ηρτημένη σοδειά των κηπευτικών και της βερικοκιάς στο στάδιο του καρπιδίου; Θα δοθούν από τα ΠΣΕΑ αποζημιώσεις για το φυτικό κεφάλαιο των εσπεριδοειδών; Τι άλλα μέτρα θα πάρει για να ανακουφιστούν οι πληγέντες αγρότες και να αποτραπεί η χρεοκοπία τους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ