Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Να δημιουργηθεί κέντρο αποτέφρωσης νεκρών

Να δημιουργηθεί η σχετική υποδομή για τη λειτουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, ζητά, με Ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, από πλήθος δημοσιευμάτων και τη δραστηριότητα διαφόρων επιτροπών, είναι διαπιστωμένη η βούληση πολλών πολιτών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της αποτέφρωσης των λειψάνων μετά θάνατο.

Παράλληλα, συνεχίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ, πολλοί αλλοδαποί και Ελληνες πολίτες που πεθαίνουν στη χώρα μας μεταφέρονται στο εξωτερικό για αποτέφρωση. Αυτό δημιουργεί ένα ιδιαίτερο ψυχολογικό και οικονομικό βάρος για τις οικογένειες των νεκρών, των οποίων η τελευταία επιθυμία ήταν η αποτέφρωση. Επίσης, είναι κοινή διαπίστωση, και των αρμοδίων φορέων, η αδιέξοδη κατάσταση, λόγω αδιαχώρητου που έχει δημιουργηθεί στα υφιστάμενα νεκροταφεία, ιδίως της Αττικής.

"Με βάση αυτά τα δεδομένα, καταλήγει ο Μπ. Αγγουράκης, θα ήταν ενδεδειγμένη η δημιουργία από το κράτος ή την Τοπική Αυτοδιοίκηση κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, το οποίο θα παρείχε τη σχετική δυνατότητα σε όσους πολίτες το επιθυμούν". Και ρωτά τον υπουργό, αν σκοπεύει να φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ